Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ОСВЕТЛУВАЊЕ ЛАМПИ КОМБИНИРАНИ ЛАМПИ Lumatek HPS 1000w - натриумова сијалица за раст и цветање

Lumatek HPS 1000w - натриумова сијалица за раст и цветање

Цена: 6,190.00ден
  • Код:
    953
  • Тежина:
    0.300 кг

Lumatek ја започна својата нова серија од градински HID сијалици

Направени се за ултра-висока оперативна фреквенција на електронските пригушници на Lumatek, компонентите на сијалицате се зајакнати, што ги прави многу посилни и затоа осветлувањето обезбедува високо ниво на фотосинтеза, а активното зрачење промовира здрав раст на растенијата. Натрумовите сијалици како оваа кои што имаат двоен спектар(400вати) е наменета за двете (фази на раст и цветање).

 

Клучни спецификации / специјални функции:

- Напон: 240V 50Hz
- Животен век(часови): 24000часа
- Фасонка: TT65
- Лумени: 130000lm
- Струја (A): 10.3A & Nbsp
- PAR (микромол / сек): 1850
 
 

 

Растот, плодовите, издржливоста, па дури и времето на цветање на растенијата се целосно зависни од светлината што ја добиваат. Квалитетот и интензитетот на светлината како и времетраењето на осветлувањето се исклучително важни! Изградбата на правилен систем на осветлување ќе ви гарантира одлични резултати!

Комбинираните сијалици даваат како црвена, така и плава светлина, што ги прави соодветен извор на светлина за фазата на раст и за фазата на цветање.

 

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Lumatek HPS 1000w  - натриумова сијалица за раст и цветање

ВНИМАНИЕ: Овие упатства мора да се следат за да се избегнат можни повреди, оштетувања или несреќи. Производителот на ова сијалица не е одговорен за грешки, оштетувања, изгореници или пожари кои произлегуваат од непочитување на следните упатства.

Користете ја сијалицата со компатибилна електрична опрема односно пригушници-баласти. Користете само баласти одобрени од страна на CSA и UL.  Избегнете директен контакт со дожд или снег за да избегнете кршење заради промена на температурата. Наместете ја сијалицата цврсто, но без прекумерна сила на држачот за да ги намалите вибрациите. Не користете прекумерна сила за да изегнете кршење на сијалицата. Ова е сијалица со вакумна изолација и лесно може да пукне. Заменете ја сијалицата ако е изгребена, испукана или оштетена. Заменете ја сијалицата на крајот на нејзиниот животен циклус. 

 

Сијалицата е покриена со гаранција за дефект во период од една година од денот на купувањето. Во овој период сијалицата може да се врати на продавачот со доказ за купување (фискална сметка). Ако се најде дефект тој ќе се санира или замени. Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на сијалицата, случајно оштетување, поправка од страна на неовластени лица.