Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик

Категории во низа

Дома Артикли

Артикли

Користење на  CO2 во одгледувањето под затворено

Користење на CO2 во одгледувањето под затворено

 

 

 

 

 

 

Преку фотосинтеза јагкеродот во CO2 се извлекува и учествува во изградбата на листовите, стеблата, цветовите и плодовите.Правилната концетрација на  CO2 од самиот почеток на растењето па се до образувањето на плодови  е добра за побрзо зреење и поголем плод  со тоа и поголема реколта. .Ползата од обогатувањето со CO2 се, е тоа што драстично се намалува  времето од садфењето па до собирање на реколтата, како целост може да се каже дека се забрзува секој процес на раст развиток и плод нормално и на крајот секој земјоделец има корист од тоа.Растенијате се исто така по убави по отпорни на разни заболувања, а со самото тоа и плодот е повкусен. 

Прочитај уште →
Page 1 of 1
«1»