КОШНИЧКА

0 артикла
Дома ОСВЕТЛУВАЊЕ БАЛАСТИ 34 продукт(и)

БАЛАСТИ

Баластите (пригушници) служат за вклучување на сијалиците и го регулираат напонот што се доставува до нив со генерирање на висок напонски импулс по прекинот на струјата од стартерот. Тие се поделени на два вида - електромагнетни и електронски баласти. Разликата меѓу нив е дека на електронски баласт не му е потребен  стартер, полеснен е и помалку се загрева. Други предности се потивкото работење во споредба со магнетниот баласт, зголемувањето на животниот век на сијалицата од 30% до 50%.

 

Филтри
«1 2 3 4 5»
Page 1 of 5
«1 2 3 4 5»

Нови продукти

Нашите водечки брендови