Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик

ADWA AD32 - водоотпорен EC Тестер

Цена: 3,460.00ден
 • Код:
  838
 • Тежина:
  0.200 кг

ADWA AD32 - водоотпорен EC Тестер

 • LCD дисплеј
 • Автоматска температурна компензација
 • Автоматско исклучување после 8 минути
 • Автоматски една точка за калибрирање
 • Во т.ч. 4 х 1.5V батерии и заштитно покритие
 • Век на траење на батеријата: ± 100 часа
 • Водоотпорен
 • Размери: 175.5 х 39 х 23 mm
 • Опаковка размери: 230 х 60 х 68 mm
 • Тежина: 100 грама
 • Опфат: 0:00 до 20:00 MS / cm, 0.00 - 10:00 PPT, 0,0 ° C - 60.0 ° C
 • Резолуција: + / - 2% F.S. (ЕО / TDS), + / -0,5 ° C
 • Точност: 0.01 MS / PPT и 0,1 ° C

 

EC калибрирање. За поголема точност, се препорачува често калибрирање на тестерот(барем еднаш на 2 седмици).

 

 
 

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
ADWA AD32 - водоотпорен EC Тестер
Процедура на калибрирање:
 
• Од нормален режим за мерење на ЕC, притиснете и задржете го копчето ON / OFF / MODE, додека OFF на секнударниот LCD се замени со CAL.
• Отпуштете го копчето и потопете правилниот раствор за калибрирање .
• Откако калибрирањето е автоматски извршено, на LCD дисплејот ќе се испише OK за една секунда и тестерот, ќе се врати кон нормален мерен режим. CAL симболот на LCD дисплејот означува, дека тестерот е калибриран.
Забелешка: Бидејќио има извесна врска меѓу ЕC и TDS показателите, не е неопходно калибрирањето да се извршува во TDS. Ако коефициентот на конвертирање е 0.5 или 0.7, на метар, ќе дозволи директно калибрирање во PPM (или PPT) откако се искористи потребната калибрација.
 
 
1,0 mS (EC) = 700 ppm (TDS)
1,1 mS (EC) = 770 ppm (TDS)
1,2 mS (EC) = 840 ppm (TDS)
1,3 mS (EC) = 910 ppm (TDS)
1,4 mS (EC) = 980 ppm (TDS)
1,5 mS (EC) = 1050 ppm (TDS)
1,6 mS (EC) = 1120 ppm (TDS)
1,7 mS (EC) = 1190 ppm (TDS)
1,8 mS (EC) = 1260 ppm (TDS)
1,9 mS (EC) = 1330 ppm (TDS)
2,0 mS (EC) = 1400 ppm (TDS)
2,1 mS (EC) = 1470 ppm (TDS)
2,2 mS (EC) = 1540 ppm (TDS)
2,3 mS (EC) = 1610 ppm (TDS)
2,4 mS (EC) = 1680 ppm (TDS)
2,5 mS (EC) = 1750 ppm (TDS)
2,6 mS (EC) = 1820 ppm (TDS)
2,7 mS (EC) = 1890 ppm (TDS)
2,8 mS (EC) = 1960 ppm (TDS)
2,9 mS (EC) = 2030 ppm (TDS)
3,0 mS (EC) = 2100 ppm (TDS)