Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик

Milwaukee pH meter pH55 - електронски pH тестер

Цена: 3,420.00ден
 • Код:
  819
 • Тежина:
  0.100 кг

Професионален водоотпорен pH-метар со покажување на температурата, автоматска температурна компензација и автоматско калибрирање по 2 точки. Функција "HOLD" за меморирање на измерената вредност. Заменлив сензор/сонда.

 • опфат: pH од -2,0 до 16,00;
 • темп. од -5.0 до 60.0°C
 • резолуција: 0,1 pH; 0.1°C
 • точност: ±0.1pH; ±0.5°C
 • калибрирање: автоматско, по една или две точки (на pH 4, 7, 10 или 4, 6.86, 9.18)
 • автоматска температурна компензација от -5 до 60°C
 • услови за работа: темп. -5 до 50°C, влажност до 100% батерии: 4 бр. LR44 1,5V /
 • 300 часа работа
 • автоматско исклучување: после 8 мин.
 • размери: 200 x 38 mm / 100 g
 • Гаранција од производителот - 2 години за уредот, 6 месеци за сензорот. Не важи за механички оштетувања и неправилна експлоатација!

Калибрација:

- Потопете го исклучениот тестер во чаша со вода од чешма 2 часа
- Преместете го додека е сеуште исклучен во пуфер раствор 7.0
- Вклучете го тестерот од копче "ON/OFF/CAL"
- На дисплејот ќе се покажат вредноста на калибрација и температурата во Целзиус
- Притиснете и задржете го копчето "ON/OFF/CAL" додека на дисплејот не се испише "CAL"
- На дисплејот ќе се испише "REC" (запис), од кое што ќе се испише вредност 4.0, "OK 1" и "USE".
- Веднаш преместете го тестерот во пуфер раствор 4.0
- На дисплејот ќе се изпише "REC" (запис), по што ќе се испише "OK 2" и "USE".
- вашиот тестер е калибриран!
 

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Milwaukee pH meter pH55 - електронски pH тестер

Тестерот е покриен со гаранција за дефект за период од 12 месеци од денот на купувањето. Во овој период, апаратот може да се врати на продавачот со доказ за купување (ваучер за готовина). Ако се најде дефект, тој ќе се санира или замени.

Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на апаратот, случајно оштетување (загуба, мокрење), поправка од страна на неовластени лица.