Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома PH РЕГУЛАТОРИ НАМАЛУВАЊЕ НА pH ( - ) pH Down Grow 1L - регулатор за симнување на pH во фаза на растење

pH Down Grow 1L - регулатор за симнување на pH во фаза на растење

Цена: 690.00ден
 • Код:
  76
 • Тежина:
  1.000 кг

Го снижува нивото на pH во хранливиот рствор за време на вегетативниот период.

 

Нивото на pH во хранливите раствори е од големо значење. Премногу високото pH води до образување на нерастворливи соединенија, а премногу ниско pH води до оштетување на корените.

pH регулаторите се важни производи во одгледувањето.Неговите функции се да се намали и да се зголеми pH вредноста во фазите на раст и цветање, по претходна мерка со соодветен инструмент (тестер за pH).

 

Употреба: Внимателно додајте малa доза од pH Down Grow - во хранливиот раствор и размешајте добро. Измерете го нивото на pH. Ако мора додадете уште една мала доза додека стигнете до потребното ниво на pH. Размешувајте добро после секое додавање. Содржината во шишето е готова за употреба.

Внимание:

 • Корозивни елементи (38% азотна киселина)
 • Користете заштитни ракавици.
 • при допир може да причини изгореници на на кожата.
 • во случај на допир со очите,веднаш исплакнете со вода и побарајте лекарска помош.  

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
pH Down Grow 1L - регулатор за симнување на pH во фаза на растење