Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ЃУБРИВА BIOBIZZ СТИМУЛАТОРИ ЗА РАСТ И ЦВЕТАЊЕ Top Max 10L - стимулатор на цветање

Top Max 10L - стимулатор на цветање

Цена: 13,840.00ден
 • Код:
  615
 • Тежина:
  11.000 кг

TopMax е целосно органски стимулатор, предназначен за користење во етапата на цветањето и плододавањето од развитокот на растението.

Top Max работи на зголемување на брзината на клеточното делење на цветните и плодовите растенија, со кој што се зголемува нивниот број и ги зголемува плодовите и цветовите на истите. Тој стимулира фолијарно развивање со зголемување на апсорпцијата на хранливи материи и максимизирање на транспортот на шеќер врз молекулите во цвеќињата. Top Max содржи важни елементи како калциум, железо и магнезиум, со пто се докажа дека го стимулира метаболизмот на растенијата.

Содржи комбинација од фулвo и хумусни киселини кои што ја олеснуваат примената на хранливите материи. Често нарекувани "црното злато на земјоделството", хумусните и фулвo киселините го зголемуваат примањето на јони и СО2 и го стимулираат клеточното дишење и синтезата на АТР (аденозинтрифосфат). Ефектите на тие киселини се еднакви со ауксините (класа на растителни хормони како одговорни за растот и развитокот на растенијата).

BioBizz ги искористува природното среќавајки се минералоид Leonardite како главен извор на хумусни и флуво киселини. Leonardite е познат како богат со хумусни супстанции и е главен извор на овие киселини во повеќето органски растителни производи.

Основни карактеристики на Top Max:

 • Зголемен внес на хранливи материи и CO2
 • Поттикнува клеточна поделба и репродукција
 • Ги засладува вкусовите на плодовите
 • Го зголемува производството на цветовите-плодовите и ги зголемува плодовите повеќекратно


Иако Top Max може да изгледа поскап, тој е ефективен органски додаток кој што реално ги зголемува приносите и квалитетот на растенијата. Постојат бројни студии за придобивките од употребата на хумусни и флуво киселини во хортикултурата, градинарството, сите имаат заклучок дека дејствува одлично и на ауксините од кој се стимулира растот и развитокот на едно растение. Во целост Top Max е почетен трошок кој ќе се искомпензира со зголемените прноси - берби. Топла препорака да пробате.

 

 

 

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Top Max 10L - стимулатор на цветање

Начин на користење: За време на цветањето во дози од 1-4ml/L, со секое полевање.

За најдобри резултати користете го додатокот Top Max, заедно со основното ѓубриво од програмата на Biobizz Bio Bloom за цветање.

Претходна припрема на раствор од органски продукти не се препорачува, бидејќи тие почнуваат да ферментираат по 24h!

Нови продукти