Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик

ADWA AD-204 - електронски EC Тестер

Цена: 3,110.00ден
  • Код:
    53
  • Тежина:
    0.500 кг

Начин на употреба:

1. Отстранете го заштитното капаче од дното на тестерот. 
2. Притиснете го копчето "ON / OFF", за да го вклучите тестерот. 
3. Поставете го врвот на тестерот во пробата, за да започне со мерењето. 
4. Запишете ја вредноста на спроводливоста. Тестерот автоматсчи ќе ги компензира температурните варијации (РВД). Оставете го тестерот најмалку 10-15 сек. во течноста, за да и дозволи на преносната способност да си ја сврши својата работа. 
5. Притиснете "ON / OFF" копче, за да го исклучите тестерот. 
 
 
- Добра резолуција
- Автоматска компензација на температурата
- Лесен за читање дисплеј
 
Калибрација: 
 
1. Вклучете го уредот со притискање на копчето "ON / OFF". 
2. Поставете го врвот на сондата во калибрациониот раствор и почекајте показателот да се стабилизира. 
3. Користејќи го шрафцигерот во комплетот, регулирајте го калибрациониот тример на грбот на тестерот да соодветствува на стандардот на вредноста на калибрирање (1413 мS или 12,88 мS). 
4. Тестерот веќе е готов за употреба. 
 
Секогаш употребете свеж раствор за калибрирање.
 
 
 

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
ADWA AD-204 - електронски EC Тестер

Тестерот е покриен со гаранција за дефект за период од 2 години од денот на купувањето. Во овој период, апаратот може да се врати на продавачот со доказ за купување (ваучер за готовина). Ако се најде дефект, тој ќе се санира или замени.

Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на апаратот, случајно оштетување (загуба, мокрење), поправка од страна на неовластени лица.