Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ИНСТРУМЕНТИ ЗА МЕРЕЊЕ pH - EC - ТЕСТЕРИ И РАСТВОРИ ЗА КАЛИБРАЦИЈА КАЛИБРАЦИЈА Bluelab pH Calibration and Cleaning Kit - комплет за калибрација и чистење на pH тестер

Bluelab pH Calibration and Cleaning Kit - комплет за калибрација и чистење на pH тестер

Цена: 2,590.00ден
  • Код:
    560
  • Тежина:
    1.000 кг

Правилното чистење и чување е исклучително важно, ако сакате да отчитате точни резултати со својот тестер.

Ако сондата е дури малку загадена, тоа се одразува на точноста на мерењето. Чистењето на pH метарот всушност е доста лесна задача, која што освен што ја поддржува точноста, но и го продолжува векот на уредот.

Содржина на комплетот:

•Инструкции за употреба
• 500мл рН 4.0 и рН 7.0 калибрирачки раствори
• Decanter садови
• Bluelab рН Probe Cleaner
• Четка за заби (инструмент за чистење на сондата)

Секој метар бара одржување, сервис и технички преглед, дури и ако не е расипан.Овој процес се нарекува Калибрација, правилно извршена, калибрацијата ја зголемува продуктивноста, обезбедува конзистентност, компарабилност и компатибилност со тестерите.

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Bluelab pH Calibration and Cleaning Kit - комплет за калибрација и чистење на pH тестер