Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик

Fertometer - EC тестер

Цена: 2,010.00ден
  • Код:
    537
  • Тежина:
    0.300 кг

Fertometer претставува EC-метар, кој мери ниво на електропроводливост во почвата, при што на тој начин го мери количеството на солите во субстратот.

Обично е тешко да се процени, дали е неопходно да се оптоварат растенијата. Со овој одличен уред лесно можете да ги избегнете грешките во оваа насока. Fertometer работи на истиот принцип како растението. Слично на корените на растението, тој ги проголтува хранливите материи од почвата.

Преку мерење на количеството на превземените материи, може да се определи дали има доволно хранливи материи, останати во субстратот. Овие апсорбирачки хранливи материи се нарекуваат јони и се состојат главно од азот, основниот хранлив елемент за растенијата за време на вегетацијата.

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Fertometer - EC тестер

Нови продукти