Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик

ADWA AD11 - водоотпорен pH Тестер

Цена: 3,460.00ден
 • Код:
  484
 • Тежина:
  0.150 кг
 • LCD дисплеј
 • Автоматска компензација на температурата
 • Автоматско исклучување по 8 минути
 • Автоматско ° 1 или 2 точка за калибрирање
 • Вклучени 4 х 1.5V батерии и заштитно покритие
 • Век на траење: ± 300 часа
 • Водоотпорно
 • Размери: 175.5 х 39 х 23 mm
 • Опаковка размери: 230 х 60 х 68 mm
 • Тежина: 100 грама
 • Опфат: -2.0 - 16.0 рН и -5,0 ° C - 60.0 ° C
 • Делбена способност: ± 0.1 рН и 0,1 ° C
 • Точност: 0,1 рН и 0,5 ° C
 
рН Калибрација
 
За подобра точност, се преорачува честото калибрирање на инструментот. Во дополнение, инструментот треба да биде калибриран, кога:
а) се заменува рН електрода.
б) После тестирање на агресивни химиии.
в) Кога се бара висока точност.
г) Најмалку еднаш месечно.
Процедура на калибрирање
• Од нормален режим на мерење, притиснете и задржете го ON / OFF / MODE копчето, додека OFF
на секундарниот се замени со CAL.
• Отпуштете го копчето. LCD влегува во режим на калибрирање и покажува "USE рН 7.01”
• тестерот автоматски ги препознава пуферите:
ако пуферот е валиден , тогаш неговата вредност се покажува на дисплејот и се појавува REC. Ако валиден пуфер не биде најден, USE индикацијата е активна во траење од 12 секунди, последвано од WRNG, покажувајќи дека употребениот пуфер не е со правилната вредност.
 
 Двостепена калибрација
 
• Поставете електрода во рН 7,01 (или рН 6,86) пуфер. Откако првиот калибрационен степен бил прифатен, се појавувае порака "рН 4,01 USE". 
Пораката е активна 12 секунди, освен ако правилниот пуфер не биде препознат. 
Ако се открие валиден пуфер (рН 4.01, 10.01, or9.18), тестерот ја завршва калибрацијата.
 
На LCD дисплејот се покажува пораката
прифатена вредност со "OK 2",и потоа на метар, се враќа кон нормален режим.
 
 
Одржување на електрода
 
Кога не се користи, исплакнете ја електродата со вода и  чувајте ја со специјален раствор за чување во заштитниот капак. Никогаш не ја чувајте електродата водестилирана или дејонизирана вода!
• Ако електродата била сува, накиснете го врвот во специјлен раствор за чување најмалку еден час за да го активирате.
 
• За да го продолжите векот на електродата, се препорачува да го изчистите месечно со потопување на крајот на електродата во раствор за чистење 30 минути. Потоа обилно исплакнете
со вода од чешма и калибрирајте го уредот.

 

 

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
ADWA AD11 - водоотпорен pH Тестер

Тестерот е покриен со гаранција за дефект за период од 2 години од денот на купувањето. Во овој период, апаратот може да се врати на продавачот со доказ за купување (ваучер за готовина). Ако се најде дефект, тој ќе се санира или замени.

Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на апаратот, случајно оштетување (загуба, мокрење), поправка од страна на неовластени лица.