Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик

Bluelab EC Pen - електронски EC тестер

Цена: 7,990.00ден
  • Код:
    460
  • Тежина:
    0.200 кг

Пенкалото Bluelab EC е последна иновација во рачните EC метри и е најдоброто решение, кога станува збор за мерење на EC.

Таа е компактна, прецизна, лесна и пријатна за употреба и благодарение на овие својства може да бидете сигурни, дека растенијата го примиле максимумот од хранливи материи.

Калибрација:

- Отстранете го внимателно капакот
- вклучете го тестерот од капакот "ON/OFF"
- притиснете го одново копчето за да изпише "HOLD" на дисплејот, по што ќе го притиснете копчето одново
- подесете го тестерот за ЕС мерење откако ќе го ставите во 2.77 буферен раствор 
- почекајте да се стабилизира отчитувањето, тоа може да одземе до 2 минути
- кога ќе се стабилизира (престане да трепка) задржте го копчето "CAL" додека не се испише "CAL" на дисплејот
- кога знакот  "се појави на екранот можете да бидете сигурни, дека калибрацијата била успешна

По 30 дена знакот  "ќе исчезне, што означува, дека е време да го исчистите и калибрирате вашиот ЕС тестер одново.

Од копчето "SET" можете да подесите тестерот да мери ЕС од ррм 500 до ррм 600

1,0 mS (EC) = 700 ppm (TDS)
1,1 mS (EC) = 770 ppm (TDS)
1,2 mS (EC) = 840 ppm (TDS)
1,3 mS (EC) = 910 ppm (TDS)
1,4 mS (EC) = 980 ppm (TDS)
1,5 mS (EC) = 1050 ppm (TDS)
1,6 mS (EC) = 1120 ppm (TDS)
1,7 mS (EC) = 1190 ppm (TDS)
1,8 mS (EC) = 1260 ppm (TDS)
1,9 mS (EC) = 1330 ppm (TDS)
2,0 mS (EC) = 1400 ppm (TDS)
2,1 mS (EC) = 1470 ppm (TDS)
2,2 mS (EC) = 1540 ppm (TDS)
2,3 mS (EC) = 1610 ppm (TDS)
2,4 mS (EC) = 1680 ppm (TDS)
2,5 mS (EC) = 1750 ppm (TDS)
2,6 mS (EC) = 1820 ppm (TDS)
2,7 mS (EC) = 1890 ppm (TDS)
2,8 mS (EC) = 1960 ppm (TDS)
2,9 mS (EC) = 2030 ppm (TDS)
3,0 mS (EC) = 2100 ppm (TDS)

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Bluelab EC Pen - електронски EC тестер

Тестерот е покриен со гаранција за дефект за период од 1 година од денот на купувањето. Во овој период, апаратот може да се врати на продавачот со доказ за купување (ваучер за готовина). Ако се најде дефект, тој ќе се санира или замени.

Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на апаратот, случајно оштетување (загуба, мокрење), поправка од страна на неовластени лица.

Нови продукти