Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик

Bluelab pH Pen - електронски pH тестер

Цена: 7,780.00ден
 • Код:
  459
 • Тежина:
  0.000 кг

Bluelab pH пенкалото е последната иновација во рачните pH метри и е најдоброто решение, кога ставнуа збор за мерење на pH.

Хидропонското одгледување ви го дава најдоброто за вашите растенија. Квалитетот на грижите е целосно во ваши раце.

Bluelab pH пенкалото е компактен, лесен и пријатен за употреба, и благодарение на тие квалитети може да бидете сигурни, дека растенијата го примиле максимумот хранливи материи.

 

Зошто мерењето на нивоата на pH е од животна важност за вашите растенија?

Растенијата се хранат. Тие ја набавуваат храната од минералите, но тие можат да ги присвојат потребни минерали само ако дадени услови се запазени. Клучен елемент во прифаќањето на материите е дали вашиот раствор е кисел или алкален. Тоа го потврдуваме со помош на pH вредностите. Лукавото мало pH пенкало ви помага да ги отчитате точно тие pH вредности

 • Мери pH и температура
 • Мери во °C и °F
 • LCD дисплеј
 • Постојан стопер
 • Индикатор за успешна pH калибрација
 • Функција Hold Индикација
 • Low Bat
 • Целосно водоотпорен
 • Автоматско исклучување
 • Автоматска температурна компензација

Не користете дестилирана, дејонизирана или RO (reversed somosis) вода

Калибрација:

- отстранете го внимателно капачето
- потопете во раствор за чување KCL за 24 часа (така. нар. Хидрирање е убаво да се извршува на секои 30 дена за да го продолжи животот на тестерот и да ги подобри отчитувањата на вредностите)
- вклучете го тестерот од копчето "ON/OFF"
- притиснете го копчето одново за да испише "HOLD"  кое го притискате уште еднаш
- потопете го во пластична чашка со буферски раствор 7.0
- почекајте додека отчитувањето се стабилизира, тоа може да одземе минута-две
- кога вредностите на дисплејот престанат да трепкаат за барем 30 сек, притиснете го копчето "CAL" додека испише "CAL" на дисплејот.
- извадете го тестерот од буферскиот раствор, потопете го во чаша со вода од чешма, извадете го и лесно истресете го и со мека крпа исушете го (со попивање)
- после преместете го тестерот во пластична чашка со буферски раствор 4.0
- почекајте додека отчитувањето се стабилизира, тоа може да одземе минута-две
За да ја сочувате сондата за отчитување подолго време, сипете малку од растворот за чување KCL во капачето за да може сондата да биде навлажнета. Ставете од растворот во капачето секоја седмица.
- кога вредностите на дисплејот ќе престанат да трепкаат за барем 30 сек, притиснете го копчето "CAL" додека испише "CAL" на дисплејот.
- знак "" ќе се испише на екранот за да потврди, дека калибрацијата била успешна

Видео инструкции (Англиски)

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Bluelab pH Pen - електронски pH тестер

Тестерот е покриен со гаранција за дефект за период од 1 година од денот на купувањето. Во овој период, апаратот може да се врати на продавачот со доказ за купување (ваучер за готовина). Ако се најде дефект, тој ќе се санира или замени.

Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на апаратот, случајно оштетување (загуба, мокрење), поправка од страна на неовластени лица.