Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик

CORNWALL - контролер за температура

Цена: 2,040.00ден
  • Код:
    457
  • Тежина:
    0.200 кг

За автоматско прилагодување на температурата под зададената вредност со вклучување на вентилација или друг модул за ладење.

 

Постои, исто така, "греење" режим во кој се користи да се задржи температурата над одредена вредност со вклучување на грејач. Пред да ја поставите температурата, одберете го режимот на работа - ладење (икона: снегулка) или греење (икона: пламен)

 

Прочитајте ги упатствата пред употреба:

·        Во режим ладење апаратот обезбедува струја кога температурата ја надминува поставената вредност, во режим на греење - кога температурата паѓа под зададената вредност.

·        За да го промените режимот на работа - притиснете заедно ON / OFF и "стрелка нагоре" 3 секунди.

·        За да се смени помеѓу ° C и ° F - притиснете "стрелка нагоре" и "стрелка надолу" заедно за 3 секунди

·        Стандардно поставување - ладење; 20°

·        Поставување на температурата - притиснете ON / OFF 

 

режим ЛАДЕЊЕ

 

·   со стрелките поставете ја температурата "SET" на најмалку 2 ° под "РМ" (ова е моментално измерената температура). По неколку минути, индикаторот ќе стане зелен и контролорот ќе почне да се храни;

·   кога температурата "RM" ќе ја достигне температурата "SET", светлото ќе стане црвено и снегулката ќе исчезне од екранот, контролорот ќе престане да ја храни;

·   кога температурата "SET" е над "RM" температурата, таа ќе се претвори црвено и контролорот нема да обезбеди струја.

 

режим Греење:

 

·        со стрелките поставени температурата "SET" најмалку 2 ° над температурата "RM" (ова е моментално измерената температура). По неколку минути, индикаторот ќе стане зелен и контролорот ќе почне да се храни;

·        кога "RM" температурата ја достигнува температурата "SET", индикаторот светнува црвено и пламенот ќе исчезне од екранот, контролорот ќе престане да ја снабдува струјата;

·        кога "SET"температурата е под "RM" температурата, ќе се претвори црвено и контролорот нема да обезбеди струја.

 

        Технички податоци:

·        230V, 50Hz

·        максимален товар: 16A / 3680W резистивен (печка); 2A / 460W индуктивен (вентилатор);

·        работна температура: 0°C-40°C

·        контролирана температура: 5°C-30°C

·        точност: 1°C

·        период на известување: 10s

 

     ВАЖНО:

 

·        не поврзувајте спојка по контролорот

·        не поврзувајте уреди што пренесуваат вибрации на контролорот

·        осигурајте ја безбедноста на уредите за греење и движење

·        оддалечете од влага, екстремни температури, шокови и вибрации

·        ползвайте само на закрито, не излагайте на слънце

·        пазете од деца

 

Сменете ја батеријата кага уредот ќе покаже "LO"

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
CORNWALL - контролер за температура

Контролерите во голема мера ја олеснуваат вашата работа и синхронизацијата помеѓу уредите во вашата соба за одгледување.Тие обезбедуваат целосна контрола врз елементите што ги сочинуваат вашите системи за осветлување и вентилација.

Нови продукти