Јазик &
MK /
Јазик
0
Јазик &
MK /
Јазик
 •      
Дома ЗБОГАТУВАЧИ Cal-Mag Amino 1L - Додаток Калциум и Магнезиум

Cal-Mag Amino 1L - Додаток Калциум и Магнезиум

Цена: 920.00ден
 • Код:
  3755

CAL-MAG AMINO е специјално избрана формула дизајнирана да ги поттикне растенијата да растат правилно и да даваат обилни приноси, како и да ги корегира недостатоците на калциум и магнезиум.

Употребата на CAL-MAG AMINO  има многу значаен ефект врз физиолошките и биохемиските процеси во растенијата. Обезбедува структурна поддршка на клеточните ѕидови и служи како активатор на специфични ензими потребни за раст на растенијата. Исто така, придонесува за процесот на фотосинтеза.

Овој производ на Xpert Nutrients е збогатен со амино киселини, кои се есенцијални состојки во процесот на синтеза на протеини.

Употребата на CAL-MAG AMINO во критичните фази на развој ќе влијае на физиолошките процеси и ќе го подобри квалитетот и целокупното здравје на растенијата

CAL-MAG AMINO NPK 4-0-0 - придобивки и квалитети

 • Го подобрува квалитетот на растенијата
 • Дава сила на растенијата
 • Промовира раст на растенијата
 • Ја зголемува клеточната делба
 • Активира специфични ензими
 • Спречува недостаток на калциум и магнезиум

   

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Како да аплицирате Cal-mag Amino

 • 1,5 ml/1 литар вода – за дополнително збогатување, зајакнување и заштита
 • 2ml/1l вода - за дефицит на калциум и магнезиум

Складирање:

Чувајте го во оргинално пакување на суво и ладно место. НЕ во ладилник, на температура од 5 до 28°C, Подалеку од дофат на деца и домашни миленичиња. Заштитете од директна сончева светлина. Рок на трање -5 години.

Специјални мерки за препазливост при употреба: Во случај на контакт со очи исплакнете темелно со вода и консултирајте се со доктор.

 

Нови продукти

Најпродавани