Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик

Bluelab Combo - pH и EC тестер

Цена: 22,150.00ден
  • Код:
    246
  • Тежина:
    0.500 кг

Професионален комбиниран pH и ЕС метар, кој што мери и температура.

Со квалитетни сонди и 5 години гаранција! Лесно се калибрира. Убаво е пред калибрација, сондите да бидат исчистени. Најдокажлив на пазарот!

Комплетот Bluelab Combo Meter мери спроводливост, рН и температура. Тој доаѓа со рН сонда и сонда за спроводливост, како и температурна сонда, кои само се поставуваат во растворот. Бидејќи Bluelab Combo Meter е пренослив и не бара чување за работа, тој може да се користи во секое време и насекаде.

Калибрирањето на pH е многу лесно, кога се користат копчињата на мерниот уред и буферските раствори на Bluelab. Спроводливоста и температурата не е неопходно да бидат калибрирани.

Калибрација:

- Вклучете го тестерот
- Во чашка со пуферски раствор 2.77 потопете ја белата сонда ( вашот ЕС метар) 
- Во чашка со вода од чешма прозрачната сонда (вашиот рН метар) и лесно истресете, по што потопете ја сондата во чашка со пуферски раствор 7.0
- Кога на дисплејот се покаже цифра, задржте го копчето "ph calibrate" додека не испише "CAL"
- Псоле извадете ја сондата истресете ја, потопете ја во вода од чешма, извадете и одново истресете
- Поставете ја сондата во пуферски раствор 4.0
- Почекајте да ја отчита пуферската цифра
- Задржете го копчето "ph calibrate" додека не испише "CAL"
- притиснете го копчето "nutrients"  за да видите дали е отчитана пуферската вредност на ЕС сондата
- вашиoт тестер е калибриран!
 

Видео инструкции (Англиски)

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Bluelab Combo - pH и EC тестер

Тестерот е покриен со гаранција за дефект за период од 5 години од денот на купувањето. Во овој период, апаратот може да се врати на продавачот со доказ за купување (ваучер за готовина). Ако се најде дефект, тој ќе се санира или замени.

Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на апаратот, случајно оштетување (загуба, мокрење), поправка од страна на неовластени лица.

Нови продукти