Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик

Bluelab pH soil pen - Тестер за pH и температура на земја

Цена: 12,110.00ден
  • Код:
    1310
  • Тежина:
    0.300 кг

Најпријатното решение за мерење на рН на почвата и нејзината температура!

Bluelab рН soil Pen обезбедува рН и температурно отчитување на почвите и средината на одгледување, за да сте сигурни, дека правилните хранливи материи, ќе бидат доставени на вашите растенија.

Во почви или растечки средини, рН покажува силно влијание врз присуството на микроорганизмите во почвата. Со овој тестер можете да следите внимателно и да ги регулирате нивоата на рН и на тој начин да го оптимизирате здравјето на растенијата и нивното производство! Освен за почва и почвени средини, тестерот може да прави мерења и на хранлив раствор.

- Директни рН и температурни мерења во почви / раствори
- Осветлен LCD дисплеј
- Функција продолжително отчитување
- Вградено капаче за чување на сондата 
- Индикатор за успешно калибрирање 
- Индикатор за потрошена батерија
- Потполно водоотпорен
- функција за  авто исклучување
- Избирчки единици за температура
- Автоматична компензациja на температурата
- Вклучени 1 х AAA алкални батерии

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Bluelab pH soil pen - Тестер за pH и температура на земја

Технички карактеристики: 

- Опфат на мерење:     
pH 0.0 - 14.0;  Температура 0 - 50 ° С, 32 - 122 ° F
Резолуција:

рН: 0.1; Температура: 1 ° C, 1 ° F
Точност при 25 ° С / 77 ° F:
pН 0.1 ±;  Температура:± 1 ° С ± 2 ° F
Калибрација: Две точки (рН 7.0 и рН 4.0 или рН 10.0)
Автоматска температурна компензација: Да
Работна средина: 0-50 ° C, 32-122 ° F
Извор на полнење: 1 х AAA алкални батерии
Сертификати: CE; FCC; WEEE 

ИНСТРУКЦИИ ЗА КОРИСТЕЊЕ (en)

Тестерот е покриен со гаранција за дефект за период од 5 години од денот на купувањето. Во овој период, апаратот може да се врати на продавачот со доказ за купување (ваучер за готовина). Ако се најде дефект, тој ќе се санира или замени.

Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на апаратот, случајно оштетување (загуба, мокрење), поправка од страна на неовластени лица. 6-месечна гаранција за сонди.