Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ОСВЕТЛУВАЊЕ ЛАМПИ ЛАМПИ ЗА РАСТ Venture Sunmaster MH 1000W - метал-халидна сијалица за раст

Venture Sunmaster MH 1000W - метал-халидна сијалица за раст

Цена: 8,470.00ден
  • Код:
    127
  • Тежина:
    0.500 кг

Сијалица Sunmaster MH за фазата на раст

Сите модели од Sunmaster имаат подобрени перформанси при високи баласт дигитални фреквенции. Секоја електрода во сијалицата користи специјална комбинација од никел (Ni 65%) и бакар (Cu 30%). Спектралните својства на секој модел се особено погодни за промовирање на оптимален раст на растенијата во секоја фаза на нивниот развој.

Проектирани се така, што ќе осигураат оптимални количини PAR вредности (Фотосинтетичко активно зрачење). Sunmaster е една од водечки производители во светот со своите иновации на осветлување во затворено.

Сијалиците Sunmaster се докажани во нивната секојдневна употреба во оранжерии и хидро/аеро простории.
Даваат 10% повеќе светлина од обичните натриумски сијалици, обезбедуваат повеќе енергија потребна за оптимална фотосинтеза.

 

Растот, плодовите, издржливоста, па дури и времето на цветање на растенијата се целосно зависни од светлината што ја добиваат. Квалитетот и интензитетот на светлината како и времетраењето на осветлувањето се исклучително важни! Изградбата на правилен систем на осветлување ќе ви гарантира одлични резултати!

 

 

 

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Venture Sunmaster MH 1000W  - метал-халидна сијалица за раст

ВНИМАНИЕ: Овие упатства мора да се следат за да се избегнат можни повреди, оштетувања или несреќи. Производителот на ова сијалица не е одговорен за грешки, оштетувања, изгореници или пожари кои произлегуваат од непочитување на следните упатства.

 

Користете ја сијалицата со компатибилна електрична опрема односно пригушници-баласти. Користете само баласти одобрени од страна на CSA и UL.  Избегнете директен контакт со дожд или снег за да избегнете кршење заради промена на температурата. Наместете ја сијалицата цврсто, но без прекумерна сила на држачот за да ги намалите вибрациите. Не користете прекумерна сила за да изегнете кршење на сијалицата. Ова е сијалица со вакумна изолација и лесно може да пукне. Заменете ја сијалицата ако е изгребена, испукана или оштетена. Заменете ја сијалицата на крајот на нејзиниот животен циклус. 

КАРАКТЕРИСТИКИ ПРИ КОРИСТЕЊЕ

1)На оваа сијалица ии требаат неколку минути за да се рестартира и да постигне целосна осветленост по електрични прекини. 

2)Оваа сијалица може да работи во било која позиција.

 

Сијалицата е покриена со гаранција за дефект во период од една година од денот на купувањето. Во овој период сијалицата може да се врати на продавачот со доказ за купување (фискална сметка). Ако се најде дефект тој ќе се санира или замени. Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на сијалицата, случајно оштетување, поправка од страна на неовластени лица.