Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ОСВЕТЛУВАЊЕ ЛАМПИ КОМБИНИРАНИ ЛАМПИ Venture Sunmaster DUAL HPS 600W - натриумова лампа за раст и цветање

Venture Sunmaster DUAL HPS 600W - натриумова лампа за раст и цветање

Цена: 3,460.00ден
  • Код:
    123
  • Тежина:
    0.500 кг

Сијалиците Sunmaster се многу слични на лампите Grolux со тоа што тие се специјално развиени за одгледување во затворен простор и се во спектар што им овозможува на растенијата да функционираат добро и во вегетативната фаза и во фазата на цветање.

Сите модели на Sunmaster сијалици имаат подобрени перформанси при висока дигитална фреквенција на баластите. Секоја електрода во ламбата користи специјална комбинација од никел (Ni 65%) и бакар (Cu 30%). Спектралните својства на секој модел се особено погодни за промовирање на оптимален раст на растенијата во секоја фаза од нивниот развој. Дизајниран за да обезбеди максимални високи вредности на РAR (фотосинтетичко активно зрачење). Sunmaster е водечки производител на лесни затворен иновации.

Sunmaster лампите се докажани во нивната секојдневна употреба во оранжерии и хидрофити.
Обезбедуваат 10% повеќе светлина од редовните натриум сијалици и повеќе енергија потребна за оптимална фотосинтеза.

 

 

Растот, плодовите, издржливоста, па дури и времето на цветање на растенијата се целосно зависни од светлината што ја добиваат. Квалитетот и интензитетот на светлината како и времетраењето на осветлувањето се исклучително важни! Изградбата на правилен систем на осветлување ќе ви гарантира одлични резултати!

Комбинираните сијалици даваат како црвена, така и плава светлина, што ги прави соодветен извор на светлина за фазата на раст и за фазата на цветање.

 

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Venture Sunmaster DUAL HPS 600W - натриумова лампа за раст и цветање

ВНИМАНИЕ: Овие упатства мора да се следат за да се избегнат можни повреди, оштетувања или несреќи. Производителот на ова сијалица не е одговорен за грешки, оштетувања, изгореници или пожари кои произлегуваат од непочитување на следните упатства.

Користете ја сијалицата со компатибилна електрична опрема односно пригушници-баласти. Користете само баласти одобрени од страна на CSA и UL.  Избегнете директен контакт со дожд или снег за да избегнете кршење заради промена на температурата. Наместете ја сијалицата цврсто, но без прекумерна сила на држачот за да ги намалите вибрациите. Не користете прекумерна сила за да изегнете кршење на сијалицата. Ова е сијалица со вакумна изолација и лесно може да пукне. Заменете ја сијалицата ако е изгребена, испукана или оштетена. Заменете ја сијалицата на крајот на нејзиниот животен циклус. 

 

Сијалицата е покриена со гаранција за дефект во период од една година од денот на купувањето. Во овој период сијалицата може да се врати на продавачот со доказ за купување (фискална сметка). Ако се најде дефект тој ќе се санира или замени. Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на сијалицата, случајно оштетување, поправка од страна на неовластени лица.

Нови продукти