Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик

Sensizym 5L - ензимен додаток

Цена: 8,650.00ден
 • Код:
  1034
 • Тежина:
  5.500 кг

Sensizym е несертифицирана органска течност која се состои од повеќе од 80 специфични дигестивни ензими кои се користат за разградување на микробите во повеќе сварлива форма.

Дигестивните ензими во Sensizym, дејствуваат како катализатор за забрзување на распаѓањето на мртвата органска материја. Мртвата органска материја во кореновата зона е закана за вашите растенија, бидејќи тоа претставува идеална основа за појава на штетни организми. Ензимите се катализатори кои овозможуваат побрзото одвојување на корисните бактерии и јаглехидрати во зоната на корените и го подобрува прифаќањето на вода и апсорпција на хранливите материи. Ензимите ги раствораат гнилите корени и го намалуваат ризикот од заболување, на тој начин го задржуваат за наоколу коренот чист и здрав. Sensizym, како целина, го претвора органскиот "отпад" во корисна храна, со цел чистење на домородните зона.

 

Откако ова ќе се случи, можете да очекувате следниве предности:

 • Поголем степен на биоактивност во кореновата зона
 • Поголемо присуство на хранливи материи во хидропонските и сите други видови на медиуми за раст, вклучувајќи ја почвата, стаклената волна, кокосовите влакна итн.
 • Поголема превенција на растителни болести, како што се коренот и болестите кои се пренесуваат преку почвата
 • Намалена количина на остатоци од хранливи материи во средината на одгледување и по корените, така што корените на вашите растенија нема да се лепаат
 • Повисоко ниво на циклус на биоактивност и хранливи материи од корисни микроорганизми во кореновата зона и медиум за раст (особено ако користите производ кој се состои од корисни микроби (како што се Voodoo Juice, Piranha или Tarantula) 
 • Sensizym содржи најширок спектар на ензими од кој било друг производ на пазарот.

Постојат 88 видови ензими во Sensizym и секој од нив има важна улога за функционирањето на домородните

Можете да го користите Sensizym откако ќе се исчисти средината со вода, непосредно пред бербата, со цел да ја подготвите средината за повторна употреба. Со распаѓање на преостанатиот органски материјал, Sensizym ќе го исчисти медиумот за раст, така што ќе можете да го користите за уште еден циклус. 

 

Што претставуваат ензимите и зошто се важни?

Ензимите се протеински молекули кои дејствуваат како катализатори во метаболизмот. За секоја задача постои  посебен вид на ензим. Ензимите се мали независни елементи, тие:

- Тие дејствуваат независно од клетките, вклучувајќи ги и екстрактите-

- Тие остануваат непроменети долго време и нивната функција може да се повтори неколку пати (се додека не се исцрпат)

- Старите клетки се отсрануваат и се заменуваат со нови

- Гнилите делови на растението трошат кислород, па затоа е важно да ги отстраните од растението. Ензимите ги разложуваат овие гнили делови за да го формираат финалниот производ, што е дополнителна коренска храна (декстроза)

 

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Sensizym 5L - ензимен додаток

Дозирање: Воден раствор од 2ml/L и тоа од првата па се до 6-та недела во фазата на цветање

 

Нови продукти