Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик

Eco Bachumus 1L - стимулатор на растење

Цена: 500.00ден
 • Код:
  1028
 • Тежина:
  1.150 кг

BACHUMUS ECO е 100% органско ѓубриво за растење, направено од ферментирани растителни материи, збогатен со бактерии и ензими под строга лабораториска контрола.

 

Секоја серија се остава  за хемиска анализа, при што се гарантира, на тој начин, неговата содржина. Одговара за традиционално земјоделие, интегриран и еколошки чист.

Висока содржина на хумусни и фулвинови киселини. Содржаните макроелементи и микроелементи се неопходни за подобрување на почвената плодороднсот и за вредноста на рН околу 5. Се подобрува структурата на почвата, со тоа што ја прави порозна и го зголемува задржувањето на вода. Го спречува образувањето на почвени катјони и ослободување на минерали.

Може да се употребува како листен спреј и како додаток за хидропони раствори.

Стимулансите за раст и цветање обезбедуваат дополнителна доза на хранливи материи и елементи во трагови на основната храна (основно ѓубриво). Тие се важен дел од програма за исхрана затоа што ја надградуваат основата и затоа произведуваат одлични резултати кои ги очекувате.
 

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Eco Bachumus 1L - стимулатор на растење

Примена: 

 

 • за почвено потхранување - 10mL на 1L вода ЕДНАШ НЕДЕЛНО
 • за листен спреј (после 3-та седмица) - 10mL на 10L вода во 7-15 дена
 • за овошки - 200ml на корен на сезона
 • за зеленчуци - 2L/dka неделно
Концентрација:
35,22% органска материја
17,07% хумусни киселини
Fluvic киселини 13.94%
N. Органски (р / р) 2.15%
Калиум (K2O) (р / р) 4.10%
Фосфор (P2O3) (р / р) 0.06%
Магнезиум 1,40%
Манган 9.66 мг / кг.
Калциум 0.150%
Железо 0.025%
Цинк 4.92 мг / кг.
Бакар 4,46 мг / кг.
Бор 1.22 мг / кг.