Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ЗБОГАТУВАЧИ ДРУГИ ЗБОГАТУВАЧИ Terawet 500g - производ за задржување на влажноста

Terawet 500g - производ за задржување на влажноста

Цена: 860.00ден
 • Код:
  993
 • Тежина:
  0.550 кг

СУШАТА НЕ Е ПРОБЛЕМ СО СУПЕР АПСОРБЕНТОТ "ТЕРАУЕТ"

 

TERAWET претставува хидрогел - кристали, кој задржува 100 пати повеќе вода од својата сопствена маса. При поливање тие набабруваат, со голтањето вода, која што понатаму постепено ја испуштаат. Еднаш внесен во почвата, TERAWET дејствува во траење од 7-10 години, така што ја намалува потребата од поливање, ја аерира и дренира почвата и ја намалува ерозијата. Како подобрувач за почва го намалува поливањето и употребата на ѓубрива и додатоци и го зголемува аерирањето и дренирањето. Се употребува во количества 1 кг.TERAWET за 1 куб. м. почва.

 

 • При засадување во полиња и леи се внасува во редовите во количества до 1кг. на декар според видот на почвата.- При пресадување на растенија се употребева како паста за премаз на кореновиот систем во состав: 5г. в 1л. свежа вода за 200- 250 бр. растенија.
 • При транспортирање на дрва, стебла и др. растенија корените се потопуваат во пастата и се завиваат во вреќа, напрскано со вода.- За земјоделска употреба се применуваат количества 1,5-3,5 кг/дка според почвата и културата.
 • При саксиски растенија на длабочина 5-10 см. (според дијаметарот на саксијата) се прават неколку дупки со дијаметар 0,5 см. во почвата и се сипува 1/8 ч.л. од препаратот во секоја од нив, по што се полива.
 • За зголеменот никнување на семето 250 г. TERAWET се смешува со 25 кг. семе и тогаш се сее.

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Terawet 500g - производ за задржување на влажноста
Предности:
 • ја намалува неопходноста од поливање до над 50%
 • заштедува над 30% од употребуваните ѓубрива
 • го зголемува приносот
 • после еднократно внесување во почвата останува ефективен 7-10 години
 • обезбедува брза абсорпција дури и при краткотрајни врнежи
 • може да биде применет заедно со ѓубрива и други водорастворливи додатоци
 • ги подобрува аерирањето и дренажата
СОВЕТ: Внесете Terawet во почвата на доволна длабочина со пролетното прекопување или пред расадување.

Нови продукти