Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ЃУБРИВА TERRA AQUATICA ДРУГИ ДОДАТОЦИ Mineral Magic 1kg - микроелементи

Mineral Magic 1kg - микроелементи

Цена: 920.00ден
 • Код:
  920
 • Тежина:
  5.500 кг

Силикатот е особено важен елемент за одгледување растенија, особено кога нашата работна подлога е хидропоника и аеронаутика.

 

Силикатот се смета за основен елемент кај повеќето растенија. Mineral Magic содржи слоеви на био-трансформирана органска материја, плус природно формирана силикастична глина.Тоа е органска, сува растворлива во форма на адитив од силикат од 63 елементи, продира во клетките и гради природна заштита од болести и инсекти.Содржи антички морски наслаги, биолошки преточени во органска материја плус природно формирана силикатна глина. Ја подобрува јонската размена на хранливиот раствор, ја стабилизира pH вредноста и спречува прекумерно оплодување.

 

Предности:

 

 • Природните колоиди на Mineral magic го подобруваат капацитетот за размена на катјони со хранливи раствори. Ова го подобрува присуството и апсорпцијата на хранливите материи.

 • Стабилизира pH на хранливиот раствор и ја зголемува спроводливоста што го намалува стресот кај брзо растечките растенија.

 • Заштита од токсичност на тешки метали.

 

Mineral Magic не е ѓубриво и треба да се користи заедно со ѓубрива за да им овозможи на растенијата правилно да растат.

 


ВАЖНО:


MINERAL MAGIC И МИКРООРГАНИЗМИТЕ

вo ХИДРОПОНИКА

 

 

Во хидропоника, избегнувајте употреба на Mineral Magic со микроорганизми(BM & SubCulture), бидејќи во водата силикатот се раствора во силициумска киселина, што го успорува развојот на корисни колонии содржани во овие и слични производи.

вo ПОЧВА:

Кога се меша во форма на прав, широк спектар на состојки вклучени во Mineral Magic го стимулира растот на корисни микроорганизми и помага да се создаде природна средина за исклучително здрави растенија.

Стимулансите за раст и цветање обезбедуваат дополнителна доза на хранливи материи и елементи во трагови на основната храна (основно ѓубриво). Тие се важен дел од програма за исхрана затоа што ја надградуваат основата и затоа произведуваат одлични резултати што ги очекувате.

 

 

 

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Mineral Magic 1kg - микроелементи

Апликација:

Против распаѓање на ртење и резници - 1 лажиче. околу стеблото

Како минерални додатоци и против мувла - 1-2 лажици на растение