Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ЃУБРИВА ADVANCED NUTRIENTS СТИМУЛАТОРИ ЗА КОРЕН Piranha 250ml - стимулатор за корен

Piranha 250ml - стимулатор за корен

Цена: 1,680.00ден
 • Код:
  889
 • Тежина:
  0.300 кг

Piranha е 100% органски продукт (OMRI и OIM сертифициран) за модифицирање на кореновата зона кој содржи 11 корисни спори на габи. Едно паковање Piranha може да содржи повеќе од  милиони колонии на габи и билиони микроорганизми.

Овие габични спори се активираат веднаш штом се растворат во вода. Тие го стимулираат растот на коренот и допринесуваат за зголемена апсорција на вода и хранливи материи. Колониите од габичките може да се видат како ''влакна" на површината на коренот и можат да ја зголемат кореновата маса до 700%. Тие работат во симбиоза и создаваат жив систем околу коренот на растението и супстратот.

Piranha, додатокот од корисни габички од Advanced Nutrients, е мешавина од дванаесет вида endomycorrhizal и ectomycorrhizal  габички. Овие внимателно избрани и изолирани видови на габички природно се јавуваат во  здрави почви и коренови системи.

Габите растат во кореновиот систем и медиумот за растење за да обезбедат големи придобивки кај приносот. Piranha внесува корини габи и бактерии во средината на одледување и во растенијата со цел добивање на поздрав принос, поголеми коренови системи , за подобра апсорција на хранливи материи за да се постигне поголема продуктивност. Исто така Piranha им помага во заштитата на растенијата од стрес, кој го доживуваат растенијата кои растат во затворено.

 • Ја зголемува апсорцијата на кислород, хранливите материи и вода од корените
 • Го зголемува растот на корените за отимална продуктивност
 • Помага корените да растат помасивно
 • Го зголемува производството на етеричните масла, кои го засилуваат нивниот вкус и аромата
 • Ја зголемува целокупната состојба на културите, давајќи им можност на растенијата да извлечат хранливи материи и додека се под стрес

Piranha гарантира подобрување на продуктивноста, кореновите системи и приносот, затоа што вистинската комбинација и количина на овие високо специјализирани микроорганизми се внимателно проучени за да се создаде најдобра можна формулација. Ако сакате да ги искористите ефектите од зголемувањето на растот на симбиотските корисни габички, Piranha е логичен избор!

 

Кореновите стимулатори помагаат за подобар и побрз развој на кореновиот систем. Кореновите се најважните делови од растението кои се одговорни за апсорција на хранливи материи. Добриот коренов стимулатор ја одржува кореновата зона здрава и чиста преку целиот животен циклус.

 

Продуктите на Advanced Nutrients се специјално назначени за брз раст на вашите растенија, обилно цветање, поздрави растенија и потешки плодови.

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Piranha 250ml - стимулатор за корен

Апликација: За поголема продуктивност во хидропонски, аеропонски, почвени и безпочвени градини, Piranha е најдобро да се аплицира кога резниците или семињата ќе почнат да пуштаат корени по 2ml/L  во првите две недели од фазата на раст.

 

Piranha, исто така може да се користи и во пре-третман во нови медиуми за раст или обновување на органски медиуми за раст и повторна употреба.

 

Може да се аплицира и за време на фазата на цветање, по 2ml/L во првите две недели од цветањето.

 

Нови продукти