Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ЃУБРИВА ADVANCED NUTRIENTS СТИМУЛАТОРИ ЗА ЦВЕТАЊЕ Bud Factor X 250ml - минерален стимулатор за цветање

Bud Factor X 250ml - минерален стимулатор за цветање

Цена: 1,770.00ден
  • Код:
    872
  • Тежина:
    0.350 кг

Bud Factor X - производ изграден под слоганот "Никогаш не е предоцна да се добие максимален принос". Содржината на есенцијалните масла е еден од факторите за квалитетен принос.

Вкусот и мирисот зависат од приемот на есенцијални масла во последната недела на цветањето. Bud Factor X содржи биолошки активни компоненти кои ја зголемуваат способноста на растенијата да развиваат смоли и есенцијални масла. Компонентата Bud Factor X е исто така насочена кон зголемување на приносот, а не само на нивната вредност. Обезбедува биолошки активни состојки кои придонесуваат за максимално производство на терпеноиди, смоли и есенцијални масла. Ова се градежни блокови за вкус и арома на вашите растенија.

Кофакторите во Bud Factor X исто така се дизајнирани да ги зголемат вашите приноси, а не само квалитетот на културата. Кога го користите Bud Factor X, тој ќе ги зголеми вкупните приноси со патентирани кофактори кои се добиени во форма на фракции на растителниот материјал. Ова значи дека се изолирани специфичните состојки (или соединенија) кои природно се јавуваат во одредена разновидност на растенија. Тие вклучуваат витамини, хормони, амино киселини и сл. Некои соединенија ги подобруваат одредени квалитети. Овие соединенија се изолирани од природни извори и се екстрахираат од нивните активни делови, а остатокот се фрла. Терпеноидите, исто така, терпени, кои се голема и разновидна класа на јаглеводороди добиени претежно од растенија, се најважниот дел. Тие се главна компонента на смолата и маслата, исто така функционираат како мирис и вкус. Ова се биосинтетички градежни блокови за многу организми.

Десетици илјади различни терпени се идентификувани! 

Оние од нив кои се произведат, ќе имаат огромно значење за тоа каков мирис и вкус ќе имаат вашите растенија. Алфа-пинен, на пример, е она што дава на некои растенија или дрва, мирис на бор. Лајм 9, како што сугерира името, е мирисот на цитрус. Лимонов босилек, на пример, најверојатно ќе има големи количини смола од вар 9. Освен зголемување на приносите, аромата и потенцијалот, Bud Factor X исто така ќе ги направи вашите култури многу поотпорни на пајаци, прашкаста мувла и гниење на пупките. Една од најважните причини за ова е дека присуството на повеќе смола ќе биде физичка бариера за вашите растенија, која ги брани, како и го зголемува имунолошкиот систем.
За истиот период, за кој сте навикнати да растат растенијата, Bud Factor X ќе им помогне да стекнат повеќе маса, етерични масла и мириси.

 

Покрај тоа, смолата и есенцијалните масла се природниот SPF на растенијата. Bud Factor X ви овозможува:

- Избегнување и намалување на содржината на сулфур содржана во некои производи кои значително го намалуваат квалитетот на производите - како арома и мирис.

- Активирање интрацелуларни механизми за производство на есенцијални масла и смоли.

- Осигурување на храна на корисните микроби во кореновата зона.

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Bud Factor X 250ml - минерален стимулатор за цветање

Начин на употреба: 2 ml/L хранлив раствор од 1-та до 6-та недела на цветање

Како и сите додатоци во системот за „Bigger Yields Flowering System®”, износот на Bud Factor X по литар е 2 ml со вода или со целосен раствор на хранливи материи.

Може да го додавате во почетните денови од цветањето, кога би ја промениле циклусот на светло т.е 12-12.