Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ИНСТРУМЕНТИ ЗА МЕРЕЊЕ pH - EC - ТЕСТЕРИ И РАСТВОРИ ЗА КАЛИБРАЦИЈА ТЕСТЕРИ BLUELAB pH & EC тестери BlueLab Guardian pH & EC combo - комбиниран тестер за pH и спроводливост

BlueLab Guardian pH & EC combo - комбиниран тестер за pH и спроводливост

Цена: 21,270.00ден
 • Код:
  870
 • Тежина:
  0.600 кг

BlueLab Guardian pH & EC combo - комбиниран тестер за pH и EC спроводливост

BlueLab Guardian pH & EC combo е непрекинат индикатор на постојните нивоа на ЕС, pН и температура, во вашата просторија за одгледување, што дава можност за оптимизирање на овие параметри со развојот на растенијата, во секоја фаза на растењето. Изработен специјално за индоор гроуери, може да биде монтиран на ѕид или закачен врз греда.

Монтирајте го својот резервоар, поставете ги двата тестера за pH и EC на Guardian внатре во полниот резервоар, подесете и набљудувајте!

Начин на експлоатација: 

 • Откако ќе го монтирате вашиот уред статички, сврзете го крајот на адаптерот во основата на мониторот каде што пишува “Power input“. 
 • Сврзете ја pН сондата со мониторот и вклучете го адаптерот кон мрежата. Уредот ќе изврши авто-тест. 
 • По завршување на тестот можете да преминете кон нагласување на дисплеј индикацијата. 
 • На првиот дисплеј изберете ја саканата спроводливост на уредот. Спроводливоста може да биде покажана во: ЕС/CF,TDS или ppm 700. 
 • Потоа температурниот дисплеј, тој може да биде во Целзиусови (С) или во Фаренхајтови (F ). 
 • На последниот дисплеј се индицира pH вредноста. 
 • Во зависност од околната средина, можат да се изберат 8 нивоа на светлост на дисплејот. Притиснете го копчето светлост и во исто време копчињата со стрелки нагоре и надолу. Нивото на светлост се покажува на pН прозорчето.
 • Вклучување на алармот e функција за да предупредува кога растворот се отклонува од избраните параметри. 
 
Откако ќе ги завршите овие подесувања преминете на калибрирање на уредот, со користење на растворите на Blue Lab. Поставете мало количество од неа во чист сад, поставете ја сондата внатре (да потоне добро), почекајте да се стабилизираат броевите. Тие треба да бидат околу 1CF, 0.1 EC, 50 TDS или 70 ppm. Ако бројките се пониски од 2,77 ЕУ-проверка 2,77 стандардот на ЕУ е свеж и неизменет. Никогаш не додавајте вода на растворот!

 

Калибрирање на сондата на pH:

pН сондата се калибрира, пред употреба и после употреба. Во два различни сада пригответе малку количество свежа вода со температура меѓу 20 – 23 степени (С), во раствор PН 7.0 за горна граница и PH 4.0 за долна граница. 

Видео инструкции (Англиски)

ВНИМАНИЕ: Не сипувајте концентрирани хранливи течности или pН коректори директно врз сондите, кога се потопени!

 

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
BlueLab Guardian pH & EC combo - комбиниран тестер за pH и спроводливост

Тестерот е покриен со гаранција за дефект за период од 2 години од денот на купувањето. Во овој период, апаратот може да се врати на продавачот со доказ за купување (ваучер за готовина). Ако се најде дефект, тој ќе се санира или замени.

Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на апаратот, случајно оштетување (загуба, мокрење), поправка од страна на неовластени лица. 6-месечна гаранција за сонди.