Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ЃУБРИВА TERRA AQUATICA ДРУГИ ДОДАТОЦИ Flora micro H/W 10L - микроелементи

Flora micro H/W 10L - микроелементи

Цена: 5,120.00ден
  • Код:
    845
  • Тежина:
    6.150 кг

Серијата Flora ги содржи сите примарни и секундарни микроелементи потребни за балансирана исхрана на растенијата и одличен квалитет и принос на култури. 

 

Овие елементи формираат сеопфатно и избалансирано ѓубриво кое ги снабдува растенијата со сè што им е потребно за да се изгради силна структура и големи цветови. Го подобрува вкусот, аромата и квалитетот - во хидропоника, почва и кокос. Динамична, се развива, континуирано подобрена формула според најновите научни сознанија.  

 

  • FloraMicro hardwater - ги обезбедува сите потребни микроелементи во растворлива форма заедно со органските пуфери за стабилизирање на рН на растворот. FloraGro и FloraBloom содржат силициум кој ја надополнува исхраната на хидро- и аеронаутика и ја зајакнува структурата на растенијата.

 

Концептот на 3-дел програма беше создаден за General Hydroponics од д-р Кал Херман, поранешен хемичар во НАСА, во соработка со научници на Универзитетот во Дејвис, Калифорнија.

Без разлика дали одгледувате во почва, кокос или хидро, ние често земаме здрави хранливи состојки здраво за готово, а најмногу се фокусираме на производи како што се PK стимуланси, засилувачи, стимуланси и додатоци. Но, основната хранлива материја е основата што вашето растение ја бара во раните фази од својот живот - па затоа веројатно заслужува поголемо внимание отколку што ние му даваме.

 

 

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Flora micro H/W 10L - микроелементи

Апликација:

 

 

- За овошје и зеленчук EC = 0.4-0.6

- За младите растенија EC = 1.2-1.8

- За вегетација и цветање EC = 1.8-2.2

- ЗЗа мајчините растенија - користете концентрација како во првата недела на цветање.

 

 

NPK: 5/0/1

 

 

КОЛИЧЕСТВАТА ВО ШЕМАТА СЕ ЗА 10L РАСТВОР!

 

 

ПРОТРЕСЕТЕ ДОБРО ПРЕД УПОТРЕБА! Размешајте го добро работниот раствор!