Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома PH РЕГУЛАТОРИ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА pH ( + ) pH Up + 1L - регулатор за покачување на pH

pH Up + 1L - регулатор за покачување на pH

Цена: 690.00ден
 • Код:
  78
 • Тежина:
  1.000 кг

pH Up + е регулатор, кој го покачува нивото на PH во хранливиот раствор.

 

Нивото на pH во хранливиот раствор е од големо значење. Премногу високото pH води до образување на нерастворливи соединенија, а премногу ниско pH води до оштетување на корените.

pH регулаторите се важни производи во одгледувањето.Неговите функции се да се намали и да се зголеми pH вредноста во фазите на раст и цветање, по претходна мерка со соодветен инструмент (тестер за pH).

Употреба: Внимателно додајте малa доза од pH Up+ во хранливиот раствор и размешајте добро. Измерете го нивото на pH. Ако мора додадете уште една мала доза додека стигнете до потребното ниво на pH. Мешајте добро после секое додавање. Содржината во шишето е готова за употреба.

 

Внимание:

 • Корозивни елементи (28,2% калиумов хидрооксид)
 • Користете заштитни ракавици.
 • при допир може да причини изгореници на на кожата.
 • во случај на допир со очите,веднаш исплакнете со вода и побарајте лекарска помош.  

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
pH Up + 1L - регулатор за покачување на pH

Нови продукти