Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ЗБОГАТУВАЧИ ДРУГИ ЗБОГАТУВАЧИ Terawet 1kg - производ за задржување на влажноста

Terawet 1kg - производ за задржување на влажноста

Цена: 1,540.00ден
 • Код:
  811
 • Тежина:
  1.150 кг

СУШАТА НЕ Е ПРОБЛЕМ СО СУПЕРАПСОРБЕНТОТ "ТERAWET"

 

TERAWET претставува хидрогел - кристали, кој задржува 100 пати повеќе вода од својата сопствена маса. При поливање тие набабруваат, со голтањето вода, која што понатаму постепено ја испуштаат. Еднаш внесен во почвата, TERAWET дејствува во траење од 7-10 години, така што ја намалува потребата од поливање, ја аерира и дренира почвата и ја намалува ерозијата. Како подобрувач за почва го намалува поливањето и употребата на ѓубрива и додатоци и го зголемува аерирањето и дренирањето. Се употребува во количества 1 кг.TERAWET за 1 куб. м. почва.

 

 • При засадување во полиња и леи се внесува во редовите во количества до 1кг. на декар според видот на почвата.- При пресадување на растенија се употребуваа како паста за премачкување на кореновиот систем во состав: 5г. в 1л. свежа вода за 200- 250 бр. растенија.
 • При транспортирање на дрва, стебла и др. растенија корените се потопуваат во пастата и се завиваат во вреќа, напрскани со вода.- За земјоделска употреба се применуваат количества 1,5-3,5 кг/дка според почвата и културата.
 • При саксиски растенија на длабочина 5-10 см. (според дијаметарот на саксијата) се прават неколку дупки со дијаметар 0,5 см. во почвата и се сипува 1/8 ч.л. од препаратот во секоја од нив, по што се полива.
 • За зголеменото никнување на семето 250 г. TERAWET се смешува со 25 кг. семе и тогаш се сее.

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Terawet 1kg
Предности:
 • ја намалува неопходноста од поливање до над 50%
 • заштедува над 30% од употребуваните ѓубрива
 • го зголемува приносот
 • после еднократно внесување во почвата останува ефективен 7-10 години
 • обезбедува брза абсорпција дури и при краткотракни врнежи
 • може да биде применет заедно со ѓубрива и други водорастворливи додатоци
 • ги подобрува аерирањето и дренажата
СОВЕТ: Аплицирајте Terawet во почвата на доволна длабочина со пролетното прекопување или пред расадување.