Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома PH РЕГУЛАТОРИ НАМАЛУВАЊЕ НА pH ( - ) pH Down Bloom 1L - регулатор за симнување на pH во фаза на цветање

pH Down Bloom 1L - регулатор за симнување на pH во фаза на цветање

Цена: 690.00ден
 • Код:
  77
 • Тежина:
  1.000 кг

 pH Down Bloom е регулатор, кој го снижува нивото на PH во хранливиот раствор за време на периодот на цветање.

Нивото на pH во хранливите раствори е од големо значење. Премногу високото pH води до образување на нерастворливи соединенија, а премногу ниско pH води до оштетување на корените.

pH регулаторите се важни производи во одгледувањето.Неговите функции се да се намали и да се зголеми pH вредноста во фазите на раст и цветање, по претходна мерка со соодветен инструмент (тестер за pH).

Употреба: Внимателно додајте малa доза од pH Down Grow - во хранливиот раствор и размешајте добро. Измерете го нивото на pH. Ако мора додадете уште една мала доза додека стигнете до потребното ниво на pH. Размешувајте добро после секое додавање. Содржината во шишето е готова за употреба.

Внимание:

 • Корозивни елементи (59% фосфорна киселина (P2O5)
 • Користете заштитни ракавици.
 • при допир може да причини изгореници на на кожата.
 • во случај на допир со очите,веднаш исплакнете со вода и побарајте лекарска помош.  

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
pH Down Bloom 1L - регулатор за симнување на pH во фаза на цветање