Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома PH РЕГУЛАТОРИ НАМАЛУВАЊЕ НА pH ( - ) Plagron Lemon Kick 1L - регулатор за симнување на pH

Plagron Lemon Kick 1L - регулатор за симнување на pH

Цена: 690.00ден
  • Код:
    770
  • Тежина:
    1.150 кг

Lemon Kick е биолошки pH контролер, кој ви дозволува да го контролирате рН на хранливиот раствор во рамки на вредностите 05,05 - 06,05.

Само со правилното ниво на рН во растворот растенијата можат да ги апсорбираат хранливите материи во правилните пропорции. Тоа има стимулирачки ефект врз метаболизмот, му помага на растението да расте побрзо.

- Ја зголемува резистентноста кон заболувања 

- Го стимулира растењето 

- Три пати поефективен од други регулатори на рН 

- Одговара за сите системи за наводнување

- Може да се употребува во фаза на растење и цветање 

 

pH регулаторите се важни производи во одгледувањето.Неговите функции се да се намали и да се зголеми pH вредноста во фазите на раст и цветање, по претходна мерка со соодветен инструмент (тестер за pH).

Плагон се високо квалитетни хранливи материи и додатоци. Плагон нуди целосен опсег на течности за био-производителот.

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Plagron Lemon Kick  1L - регулатор за симнување на pH

Дозирање: додавајте во етапи по 0,5мл на литар вода(1:2000) измерете го рН после секое додавање на регулаторот додека не ја добиете саканата рН вредност.

После растворање во вода рок на употреба е 24 часа!

Протресете добро пред употреба!

Внимание!!! H318: причинува сериозни изгореници. P280: носете ракавици, заштитна облека и заштитни очила. P305+P351+P338: АКО СУПСТНЦАТА СТАПИ ВО КОНТАКТ СО ОЧИТЕ: исплакнете внимателно со вода во траење од неколку минути; симнете ги контактните леќи ако имате такви; продолжете да плакнете.