Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ЃУБРИВА GUANOKALONG ОСНОВНИ ЃУБРИВА Kalong BLOOM 5L - органско ѓубриво за цветање

Kalong BLOOM 5L - органско ѓубриво за цветање

Цена: 3,600.00ден
  • Код:
    761
  • Тежина:
    5.500 кг

Kalong BLOOM - брзодејзтвувачко органско ѓубриво за почва и кокос.

 

Ги стимулира почвените организми. Одговара за фазата на цветање. Нежен кон корените благодарение на малата содржина на минерални соли. Одговара за органско земјоделие. Содржи само калиум и е најдобро да се употребува во комбинација со Guanokalong® Bat guano (богат со фосфор, калциум и микроелементи), со цел да се добават неопходните количества од останатите основни елементи.

 

Содржината на Kalong Bloom е заснована на шеќерна меласа. Не содржи гуано ѓубриво или фосфор. Kalong Bloom може да користи со Kalong Grow и Guanokalong Complete organics или Bat guano.

 

Без разлика дали гледате во почва, кокос или хидро, ние често земаме здрави хранливи состојки здраво за готово, а најмногу се фокусираме на производи како што се PK стимуланси, засилувачи и додатоци. Но, основната хранлива материја е основата што ја бара вашето растение во раните фази од својот живот - па затоа веројатно заслужува поголемо внимание отколку што ние му даваме.

 

Кои се основните ѓубрива?
 

На растенијата им треба многу различни работи за да растат: светлина, воздух, вода и храна. Кога станува збор за исхраната, исто како и луѓето, на растенијата им треба „урамнотежена диета“. Ова подразбира правилно избалансирано ѓубриво што ги содржи сите основни елементи за раст, познати како основни ѓубрива, кои претставуваат цврста основа за здрав раст на растенијата. Сите видови стимуланси можат да се додадат во циклусот на растење, но вашите основни хранливи материи се градливите елементи за здрави здрави растенија.

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Kalong BLOOM 5L  - органско ѓубриво за цветање

 Употребувајте го заедно со Guanokalong Bat Guano (по 50g по саксија од 7L)

 

 Растресете го добро пред употреба.

 

- За цветање: 1-2 ml/L - до предпоследната седмица на цветањето.

- NPK 2,5/0/6