Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ЃУБРИВА ADVANCED NUTRIENTS СТИМУЛАТОРИ ЗА РАСТ B-52 Booster 250 ml - стимулатор за корен, за раст и цветање

B-52 Booster 250 ml - стимулатор за корен, за раст и цветање

Цена: 850.00ден
 • Код:
  749
 • Тежина:
  0.300 кг

B-52 - Супер енергија за вашите растенија! 

Содржи витамини В1, В2, В3, В5, B7, хумусна киселина, морски алги и други состојки за интензивен раст на растенијата, дури и под стресни услови на одгледување. Научно е докажано дека витаминот B-52 го стимулира вегетативниот раст и развој и го зголемува растот и производството на цветови, кога вашите растенија најмногу имаат потреба од него.

 

В-витамините играат многу важна улога при метаболизмот на растенијата и издржливоста на стресови. B-52 исто така обезбедува фолна киселина, хумати и ауксини за зголемена клеточна репликација и зголемен метаболизам. Користењето на овој производ ви гарантира дека растението ќе остане во најакиот пик од неговото развивање за време на најважнитот циклус на продукција од нивниот раст и развој. B-52 стимулира раст на коренот, со што се овозможува зголемување на апсорпцијата на хранливи материи и микроелементи.

 

Професионалците го користат B-52 за зајакнување на клоновите, расадите, вегетативни и цветните растенија. Оваа патентна мешавина обезбедува уникатно, 100% хранење со витамини, со помош на кои вашите растенија секога ќе бидат шампиони во својата категорија! Овој стимулатор е наменет за употреба во сите хидропонски системи, кокосови влакна т.е кокосова мешавина, земја, како и за системот капка по капка 

 

 • Произведен е според највисоките возможни стандарди.
 • Осигурува важни витамини за буен, здрав раст и изобилство од цветови.
 • Го зајакнува имунитетот и општото здравје на растението. Ја зголемува резистентноста на болести на растенијата.
 • Содржи фолна киселина за забрзан метаболизам. 
 • Идеален за употреба со низа софистицирани хранливи материи, додатоци и засилувачи-бустери.

 

Стимулаторите за раст и цветање осигуруваат дополнителна доза од корисни соединенија и микроелементи кон основната храна (основното ѓубриво). Тие се важен дел од една програма за исхрана, бидејќи ја надополнуваат и благодарение на тоа се добиваат одлични резултати.

 

 

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
B-52 Booster 250 ml - стимулатор за корен, за раст и цветање

Начин на користење:

Поливање: 2 ml/L за целата етапа на веге фаза, како и за од 3 до 6-та недела на цветањето.

Фолијарно: Помешајте 2-5 ml/ L. Прскајте еднаш на секои 2 недели.

Пресадување и вкоренување: Користете 3 ml/L. При пресадување, накиснете ги корените за 10 до 15 минути пред да ги засадите. Додадете во кореновиот систем.

 

 

Нови продукти