Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ЃУБРИВА GUANOKALONG СТИМУЛАТОРИ ЗА РАСТ И ЦВЕТАЊЕ Bat Guano 1kg - суво органско ѓубриво за растење и цветање

Bat Guano 1kg - суво органско ѓубриво за растење и цветање

Цена: 850.00ден
 • Код:
  734
 • Тежина:
  1.200 кг

Природното ѓубриво од лилјаци има богат и уникатен состав од макро- и микроелементи, како и ензими.

 

Фосфорот е во особено големо количество. Ензимите и во него содржани калциум и магнезиум ги стимулираат почвените микроорганизми и под нивно влијание хранливите материи од лилјаци се ослободуваат постепено. Гуаното го подобрува квалитетот и приносот и дава неспоредлив вкус на приносот. Ова органско супер ѓубриво работи за подобрување на вкусот, квалитетот и приносот. Полн со природни состојки, Гуано гарантира одличен раст преку подобрување на кореновата зона со помош на етерични микроелементи и ензими.

 

Органското ѓубриво од лилјаци се произведува со помошта на природни состојки од изметот на лилјаци.Тие се трупаат во траење од стотици години во пештерите, каде живеат лилјаците и со тек на времето се претвораат во компост. Зрелите плодови и инсектите се во изобилие во тропските гори - места, каде луѓето сеуште не покажале особено влијание. Нека духот на џунглата стане дел од вашата градина со помош на Guanokalong! Одлично за употреба во биолошкото одгледување на консумативи култури.
                       

 

Факти кои го прават Guano NPK 1 + 10 + 1 уникатно ѓубриво:

 

 

 • Гуано има богата и уникатна композиција од макро- и микроелементи како и ензими. Фосфорните макро-елементи, поединечно, присуствуваат во изобилие

 • Фосфорот не е само добар за цветањето, но и за вкоренувањето. Ете зошто ова гранулирано ѓубриво треба да се меша со почвата што е можно најрано, бидејќи работи за време на целиот циклус на раст. Благодарение на постепеното ослободување на своите минерали, преѓубрувањето при корените на растението е скоро невозможно.

 • Уникатните ензими и високото ниво на калциум / магнезиум го стимулираат микро-биолошкиот живот во субстратот. Микробскиот живот во почвата помага на растението да ги абсорбира минералите во содржината на производот - тоа е природен процес, кој трае од 1 седмица до 12 седмица во зависност од количеството на органските ѓубрива, присутни во субстратот. Минералните ѓубрива во субстратот ги забавуваат микробските активности, додека повеќето органски ѓубрива го зголемуваат тој микро-живот. 

 • Го заврзува структурирањето на корените.

 • За изобилно цветање, особено ефективен во последните 4 седмици.

 • Ги подобрува квалитетите на вкусови на приносот.

 • Ја зголемува отпорноста на заболувања и габички.

 • За рециклирање на одработена почва.

 • Ги потпомага почвените микроорганизми.

 • Го зголемува прифаќањето на хранливите материи од растенијата.

 • Делува одбојно за зајци и срни.


   

Бидејќи Guanokalong® е целосно природен производ, бредностите на NPK можат да варираат во различните партии. И покрај тоа, NPK 1 + 10 + 1 е гарантираната минимална анализа. Заради своето органско потекло Guanokalong® не е еднокомпонентно ѓубриво. Дополнително азот или калиум може да се додаде одделно. Може да се додаде азот (Kalong Grow или Fish powder) за време на вегетативниот стадиум и калиум (Kalong Bloom или Palm tree ashes) за време на цветањето.

 

Стимулансите за раст и цветање обезбедуваат дополнителна доза на хранливи материи и елементи во трагови на основната храна (основно ѓубриво). Тие се важен дел од програма за исхрана затоа што ја надградуваат основата и затоа произведуваат одлични резултати кои ги очекувате.
 

Органски, течни и цврсти, почвни адитиви засновани на лилјак на познатата марка Guanokalong.

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Bat Guano 1kg - суво органско ѓубриво за растење и цветање

ЗАПОЧНЕТЕ СО 1/2 СО УКАЖАНИТЕ КОЛИЧЕСТВА.

 

За додавање во почвата (пред засадување или за рециклирање на стара почва)

- 1kg на 100-200L почва (50g за саксија од 7L). За надвор

- 100g на растение еднаш на секои 2 месеци после април.

 

За додавање за време на цветање

 

- до 50ml на саксија од 10L, ако не е ставано пред тоа.

 

За приготвување на екстракт - 1kg гуано на 10L топла вода, оставете да отстои размешајте често во продолжение на неколку дена. Употребувајте од екстрактот по: 5mL/L за млади растенија; 10-20mL/L за растење; 10-50mL/L за цветање.

 

NPK: 1/10/1

 

 

Нови продукти