Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ЃУБРИВА BIO NOVA ОСНОВНИ ЃУБРИВА AutoFlowering SuperMix 5L - биоминерално ѓубриво за раст и цветање

AutoFlowering SuperMix 5L - биоминерално ѓубриво за раст и цветање

Цена: 6,260.00ден
 • Код:
  680
 • Тежина:
  5.500 кг

Autofowering SuperMix  е еднокомпонентно ѓубриво, специјално разработено за авторастенија (автоматици) 

 

Овој вид на растенја стнанува се поинтерсен, затоа што произведува убави цвеќиња од семиња за околу 60 дена и нема потреба од многу претходно искуство на одгледување. Од технолошка гледна точка е полесно да постигнете добри резултати со овие видови растенија, отколку со растенија, кои зависат од долги или куси светлиосни периоди за нивниот циклус на цветање. За тоа и Bio Nova го создале ова специјално формулирано ѓубриво за упростено и економично користење.

AutoFlower-SuperMix работи на ист начин како веќе постоечките Bio Nova SuperMixes и може едноставно да биде вклучен во постоечките графици. Од третата седмица, кога ќе започне цветањето, PK 13-14 треба да се комбинира со Autoflower-SuperMix за време на периодот на цветање.

 Autoflower-SuperMix има сооднос NPK 7-3-5, малку поразличен од другите SuperMixes, за да се адаптира кон специфичните потреби на растенијата од овој тип. Микроелементите се сосема прилагодливи за овој циклус, а додадените ферментирани алги гарантираат уште најдобар резултат!

 

Ова ѓубриво се состои од:

 • Макро елементи како NO3, NH4, NH2, SO4, P, K, Ca.

 • Mg и Si.

 • Хелатирани микроелементи како Fe, Mn, Zn, B.

 • Cu и Mo.

 • Витализирачки органски екстракти од алги и билки.


Бенефиции:

 • Го стимулира сопственото производство на хормони на растенијата и нивниот имунолошки систем, охрабрувајќи понизок степен на заболување.

 • Го зацврстува кореновиот систем.

 • Ги чисти системите за капка по капка напојување.

 • Ги сочувува и стимулира корисните микроорганизми.

 • Отпорен: искористување во системи за рециркулација.

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
AutoFlowering SuperMix 5L - био-минерален тор за цъфтеж и растеж

Дозирање:

За возрасни растенија, измешајте 2,50-2,80 ml/1L вода.

Во првата седмица, се препорачува дозирање од редот на 1.4 ml/1L вода. Од втората седмица натаму се применува оптималната доза.