Јазик &
MK /
Јазик
0
Јазик &
MK /
Јазик
  •      
Дома КЛОНИРАЊЕ/ВКОРЕНУВАЊЕ СРЕДИНИ ЗА 'РТЕЊЕ/КЛОНИРАЊЕ Jiffy 41mm Пелети 1000 бр - кокос пелети за 'ртење

Jiffy 41mm Пелети 1000 бр - кокос пелети за 'ртење

Цена: 5,465.00ден
  • Код:
    649
  • Тежина:
    4.000 кг

Тресет блокови за семиња и клонови (расад)

 

Практичен и безбеден супстрат за ртење на семето и искоренување на исечоци (клонови). Кога се наводнуваат, тие се бабрат и се подготвени за употреба. Блоковите се засилени со биоразградлив облик на хартија кој ги држи се додека корените лесно можат да навлезат низ него.

 

Инструкции:
 
Наполнете го садот со 2 ипол сантиметри вода. Пелетите ќе ја апсорбираат целата влажност и ќе се прошират до нивната висина од околу 7-8 сантиметри. Ова може да ги земе пелетите од 30 до 60 минути за целосно да ја апсорбира водата, а во суви услови може да бараат повеќе вода за целосно хидрирање. Ако вишокот на вода остане во садот, истурете ја пред садењето на семето.
 
 
 
Одгледување
 
По хидратацијата, пелетите ја вршат функцијата на сад полн со земја. Семето се сее на точната длабочина на врвот на пелетите, обично со две семиња засадени во секоја пелетка, ако едно од семето не успее да прорти. Затоа, обложување на пелетите со слој од најлон ја задржува влагата за време на ртење, па пелетите не бараат дополнително напојување додека семето не прорти. Откако ќе бидат појави расадот, најлонот се отстранува и растенијата бараат само основна грижа да продолжат да растат добро.
 
 
 
Грижа за садниците
 
Повеќето расади во внатрешно одгледување бараат шест до осум часа сончева светлина, па ставете ги во близина на прозорецот. Мешавината на тресет во пелетите ја одржува влагата добро, но растенијата треба да се наводнат кога површината на пелетата почнува да се исуши. Во садот ставете 2 ипол сантиметри вода, што ќе им овозможи на пелетите да ја апсорбираат количината на влага што им е потребна. Откако површината на пелетката ќе стане влажна, преостанатата вода се истура од тавата. Jiffy пелетите содржат ѓубриво за да ги нахранат садовите додека не се засадат, така што нема потреба од дополнително додавање ѓубриво.

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.