Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома PH РЕГУЛАТОРИ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА pH ( + ) pH Up +500ml - регулатор за зголемување на pH

pH Up +500ml - регулатор за зголемување на pH

Цена: 520.00ден
 • Код:
  57
 • Тежина:
  0.500 кг

pH Up + е регулатор, со што се зголемува нивото на pH во хранливиот раствор.

Нивото на pH во растворите за храна е од големо значење. Премногу високата pH доведува до формирање на нерастворливи соединенија, а премногу ниската pH доведува до оштетување на корените.

pH регулаторите се важни производи во одгледувањето.Неговите функции се да се намали и да се зголеми pH вредноста во фазите на раст и цветање, по претходна мерка со соодветен инструмент (тестер за pH).

Зголемува  (pH) киселост во хранливиот раствор.

Употреба: Внимателно додадете мала доза на pH Up + во растворот за хранливи материи и добро имешајте. Измерете го нивото на pH доколку е потребно, додадете уште една мала доза додека не го достигнете потребното ниво на рН темелно се меша после секое додавање. Шишето е подготвено за употреба.

 

Внимание:

 • Корозивни елементи (28,2% калиум хидроксид)
 • користете заштитни ракавици.
 • Ако се допре, може да предизвика изгореници на кожата.
 • Во случај на контакт со очи, веднаш исплакнете со вода и побарајте медицинска помош.

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
pH Up +500ml - регулатор за зголемување на pH

Нови продукти