Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ЃУБРИВА ATAMI ЗА КОРЕН B'cuzz Root stimulator 250 ml - стимулатор за корен

B'cuzz Root stimulator 250 ml - стимулатор за корен

Цена: 1,210.00ден
  • Код:
    600
  • Тежина:
    0.300 кг

Еден одличен производ од ATAMI, стимулатор на градење на силен и здрав коренов систем, а со тоа и подобра и поквалитетна исхрана на растенијата и максимална апсорпција на хранливи материи.

Помага во одржувањето на добра почва, се интегрира и ја храни почвената микрофлора.

Познато е дека 50% од растението е под земја. Значи, голем и силен коренов систем е важен фактор за добро развиено растение. За да се овозможи ова, овој коренов стимулатор предизвикува експлозивен раст на кореновиот систем и има инхибирачки ефект врз почвените болести како што е Pythium, Fusarium и кореновите вошки.

Овој стимулатор ќе даде огромен поттик за микросистемот во почвата, кое што ќе доведе до полесен начин за абсорбирање на повеќе хранливи материи од аубстратит. Корените се брзо разгранети и особено, големината на волуменот на коренот ќе се зголеми, што ќе му даде на растението поголем зафат. Неговата големина над земјата исто така ќе се прошири. Исто така, растението со добро развиен и добро укотвен коренов систем може да донесе повеќе цветови во последната етапа, која во крајна сметка ќе доведе до подобар принос!

 

 

Кореновите стимулатори помагаат за подобар и побрз развој на кореновиот систем. Кореновите се најважните делови од растението кои се одговорни за апсорција на хранливи материи. Добриот коренов стимулатор ја одржува кореновата зона здрава и чиста преку целиот животен циклус.

 

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
B'cuzz Root stimulator 250 ml - стимулатор за корен

Начин на употреба: додајте во хранливиот раствор од првата недела па натаму. Може да се користи секојдневно за наводнување на културата. Заменете го B'cuzz Booster по втората недела.

Одгледувањето со АTAMI препорачува користење на био-стимилатори за оптимални резултати.

Дозирање: (1: 1000) 1 ml на литар вода.