Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома PH РЕГУЛАТОРИ НАМАЛУВАЊЕ НА pH ( - ) pH Down Grow 500ml - регулатор за симнување на pH во фаза на растење

pH Down Grow 500ml - регулатор за симнување на pH во фаза на растење

Цена: 520.00ден
 • Код:
  55
 • Тежина:
  0.500 кг

Го снижува нивото на pH во хранливиот рствор за време на вегетативниот период.

 

Нивото на pH во хранливите раствори е од големо значење. Премногу високото pH води до образување на нерастворливи соединенија, а премногу ниско pH води до оштетување на корените.

pH регулаторите се важни производи во одгледувањето.Неговите функции се да се намали и да се зголеми pH вредноста во фазите на раст и цветање, по претходна мерка со соодветен инструмент (тестер за pH).

Употреба: Внимателно додајте малa доза од pH Down Grow - во хранливиот раствор и размешајте добро. Измерете го нивото на pH. Ако мора додадете уште една мала доза додека стигнете до потребното ниво на pH. Размешувајте добрo после секое додавање. Содржината во шишето е готова за употреба.

Внимание:

 • Корозивни елементи (38% азотна киселина)
 • Користете заштитни ракавици.
 • при допир може да причини изгореници на на кожата.
 • во случај на допир со очите, веднаш исплакнете со вода и побарајте лекарска помош.  

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.