Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ОСВЕТЛУВАЊЕ ЛАМПИ ЛАМПИ ЗА ЦВЕТАЊЕ Philips Master Son Green Power 400W - натриумова сијалица за фаза на цветање

Philips Master Son Green Power 400W - натриумова сијалица за фаза на цветање

Цена: 2,910.00ден
  • Код:
    558
  • Тежина:
    0.000 кг

Целата серија на Greenpower на Philips, е идеална за периодот на цветање и се одликува со највисоки светлосни придобивки преку (PAR - фотосинтетичко активно зрачење) во својата класа.

Тоа е најефективната натриумова сијалица на пазарот, со најдобри технички показатели.

 

- Моќност на сијалицата (Watt) 400;
- Напон (V) 230;
- Код 220;
- EAN 8711500201966;
- E40;
- Пренос на бои(Ra) 20-39;
- Температура на бојата (K) 2000;
- Светлечки проток (LM) 58500;
- Дијаметар (мм) 47;
- Должина (мм) 283;
- Среден живот (з) 24000часа

HPS сијалиците даваат црвена светлина која помага во производството во фазата на цветање!

Потрошено е, го нема во моментот
Philips Master Son Green Power 400W - натриумова сијалица за фаза на цветање

Користете ја сијалицата со компатибилна електрична опрема односно пригушници-баласти. Користете само баласти одобрени од страна на CSA и UL.  Избегнете директен контакт со дожд или снег за да избегнете кршење заради промена на температурата. Наместете ја сијалицата цврсто, но без прекумерна сила на држачот за да ги намалите вибрациите. Не користете прекумерна сила за да изегнете кршење на сијалицата. Ова е сијалица со вакумна изолација и лесно може да пукне. Заменете ја сијалицата ако е изгребена, испукана или оштетена. Заменете ја сијалицата на крајот на нејзиниот животен циклус. 

 

Сијалицата е покриена со гаранција за дефект во период од една година од денот на купувањето. Во овој период сијалицата може да се врати на продавачот со доказ за купување (фискална сметка). Ако се најде дефект тој ќе се санира или замени. Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на сијалицата, случајно оштетување, поправка од страна на неовластени лица.