Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ОСВЕТЛУВАЊЕ БАЛАСТИ ЕЛЕКТРОНСКИ БАЛАСТИ Lumatek 1000W dimmable - електронски баласт за HPS и MH лампи

Lumatek 1000W dimmable - електронски баласт за HPS и MH лампи

Цена: 21,030.00ден
 • Код:
  504
 • Тежина:
  4.900 кг

Електронски баласт со микро процесорско управување!

Дигиталните пригушувачи Lumatek нудат најнапредни технологии на пазарот за осветлување на стакленици,оранжерии и соби за одгледување на растенија. Компактен и целосно тивок, тие имаат најголема ефикасност - повеќе лумени по вати од кој било друг модел. Технологијата на микропроцесорот овозможува прилагодување на употребениот модел на сијалици и неговата состојба, како и на напонот на мрежата.


Кои се предностите на големата светлинска емисија?

Повеќе светлина со помала потрошувачка на енергија, а со тоа и поголеми перформанси на иста површина. Кога користите соодветен рефлектор, зголемената светлина може да се дистрибуира преку поголема површина.

ПРЕГЛЕД НА ПРЕДНОСТИТЕ:

 • Поголема светлинска добивка
 • Подолг живот на сијалицата
 • 5 годишна гаранција
 • Јако компактно куќиште од алуминиум
 • Беззвучен
 • Ниска потрошувачка за струја
 • Уредот се составува лесно и брзо
 • Брзо вклучување: Веднаш по вклучувањето, светилката достигнува оптимална боја
 • Електронски отпор на баластот/прогушницата
 • Во споредба со стандардниот отпор на баластите-магнетни, осветлувањето е ослободено од вибрации и пикови на струја

 

Технички податоци:

 • Напојувачки напон: 220-240V 50/60Hz
 • Проток: 4.50A
 • Влезна моќност: 1060W
 • Излезна моќност: 1000W
 • КПД: >0.99 THD
 • (нелиниски искривувања): <10%
 • Imax:Iср. <1,7
 • Надворешна тампература: отд-25°C до 50°C
 • Затоплување (Δt): 30°C
 • класа на заштита: >IP23

 

 

Баластите го регулираат напонот што се доставува до избраната сијалица и ја вклучуваат создавајќи висок напон откако ќе се прекине почетната струја. Тие се поделени на електромагнетни и електронски баласти. Разликата е во тоа што електронскиот баласт не бара стартер, полесен е и помалку загрева. Друга предност е тоа што е потивок и го зголемува животниот век на сијалицата за 30%-50%

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Lumatek 1000W dimmable - електронски баласт за HPS и MH лампи

Баластот е покриен со гаранција за дефект во период од 5 години од денот на купувањето. Во овој период уредот може да се врати на продавачот со доказ за купување (фискална сметка). Ако се најде дефект тој ќе се санира или замени. Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на сијалицата, случајно оштетување, поправка од страна на неовластени лицa.

Нови продукти