Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ОСВЕТЛУВАЊЕ БАЛАСТИ ЕЛЕКТРОНСКИ БАЛАСТИ Lumii Digita ECO 600W - електронски баласт за HPS и MH лампи

Lumii Digita ECO 600W - електронски баласт за HPS и MH лампи

Цена: 10,270.00ден
 • Код:
  503
 • Тежина:
  3.215 кг

Lumii Digita ECO електронски микропроцесор контролер е електронски дросел-пригушница, со вграден микро процесор, кој што контролира и работи на повисока фреквенција од стандардни аналогни пригушници.

Поголема ефикасност - повеќе светлина за вашите растенија. Брзо вклучување на сијалицата, заштедувајќи енергија. Потивок од било кој друг дросел.

 

 • 600-ватниот модел има неколку режими на работа: 250W, 250W Boost, 400W, 400W Boost, 600W и 600W Boost. За сијалицата 600W се стартира на 600W, после 10-15 минути можете да се приклучи 600W Boost (+10%) или да се намали на 400WBoost или 400W. За сијалица од 250W стартирајте на 250W, после 10-15 минути можете да ја префрлите на 250WBoost со тоа се добива некој (+10%) појако и поквалитетно светло.
 • Мерењата покажуваат до 30% поголема осветленост од аналогните пригушници-дросели.
 • Електронскиот дросел е решение за проблемот со неправилниот мрежен напон!
 • Аналогните магнетни дросели-пригушници со тек на време, започнуваат да стануваат побучни и да трошат повеќе струја, се загреваат повеќе, за сметка на намалената осветленост. Додека кај електричните тоа го нема, не се случва. Тие подржуваат еднакви струјни напони и нема зголемени трошоци.
 • За да се обезбеди безбедно функционирање, Lumii баластот е програмиран да се исклучи во случај на краток спој, блескава т.е прегорена сијалица или пак нестручно монтирана ќе биде во тој случај осудена на неуспех, и таквата е вон употреба.

 

Технички податоци: 

 • Напон на напојување: 220–240V 50Hz 
 • Струја: 1.8 A 
 • Влезна мочност: 620WW 
 • Излезна моќност: 600W 
 • КПД: >0.99 
 • THD (нелинеарни нарушувања): <8% 
 • Imax:Iср. <1,7
 • Внатрешна температура: од -10°C до 70°C 
 • Затоплување (Δt): 29°C 
 • клас на заштита: >IP23 

Исклучете го напојувањето при менување на сијалицата. Lumii препорачува светилката да се смени на 9 месечна работа

МНОГУ ВАЖНО е сијалицата да се излади целосно (20-30 мин.) пред да се вклучува од ново! Ако се уклучува побрзо и се намалува животниот век. Исто така, не треба да се исклучува пред сијалицата да ја достигне целосната моќност и тоа се некој 10тина минути минимум.

Чувајте го баласто од прегрејување и мокрење! Монтирајте ја најмалку 15cm оддалеченост од растенијата или пак од друга сијалица поради самата топлина која се создава.

 

 

Баластите го регулираат напонот што се доставува до избраната сијалица и ја вклучуваат создавајќи висок напон откако ќе се прекине почетната струја. Тие се поделени на електромагнетни и електронски баласти. Разликата е во тоа што електронскиот баласт не бара стартер, полесен е и помалку загрева. Друга предност е тоа што е потивок и го зголемува животниот век на сијалицата за 30%-50%

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Lumii Digita ECO 600W - електронски баласт за HPS и MH лампи

Баластот е покриен со гаранција за дефект во период од 1 година од денот на купувањето. Во овој период уредот може да се врати на продавачот со доказ за купување (фискална сметка). Ако се најде дефект тој ќе се санира или замени. Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на сијалицата, случајно оштетување, поправка од страна на неовластени лицa.