Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик

Систем за обратна водна осмоза Picobello

Цена: 5,950.00ден
  • Код:
    498
  • Тежина:
    1.500 кг

На многу места, квалитетот на чешмата или водата за пиење е слаб или не на потребното ниво.

 

Тоа би можело да создаде проблеми во одгледувањето на растенија од многу причини. Кај професионалното градинарство водата се обработува со систем за обратна осмоза, со оглед на нејзиното гранично прочистување и филтрирање. Тоа е систем за филтрирање на водата, кој ги отстранува 95% од растворените во водата материи, така да правилното наѓубрување е без проблеми. Обратно на конвенционалните филтрирачки системи, осмоза мембраната треба да се менува на секои 2 до 8 години при правилна употреба.

 

Ефектот е уште поголем, кога филтрираната вода се меша со 50% вода од чешма Овлажувачи и други уреди, заплашени од калцификација можат исто да работат со прочистена вода. Смешувањето на репеленти за инсекти бара мека вода, за да се извршува исто преку осмоза филтрирање. Осмоза системите бараат притисок од најмалку 4 бара за време на работа и затоа треба да биде сврзан кон водопроводот, или управувано од пумпа со висок притисок.

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Систем за обратна водна осмоза Picobello

Технички податоци:

- Капацитет: до 190 Л / Ден 

- Дозволен работен притисок: 3.10 бара 

- Сооднос отпадна вода / осмозна вода: 4.1 (може да биде намален до 2: 1 со добра вода од чешма)