Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ЃУБРИВА TERRA AQUATICA ЗА КОРЕН BM (Bioponic Mix) - Trichoderma Harzanium (10g) - додаток за корен

BM (Bioponic Mix) - Trichoderma Harzanium (10g) - додаток за корен

Цена: 400.00ден
  • Код:
    474
  • Тежина:
    0.025 кг

Trichoderma Harzanium е микроорганизам кој му помага на коренот на растението и ги штити од патогени габи.

 

BM е комбинација од корисни габи кои овозможуваат добар пробив на органските елементи вклучени во опсегот BioThrive и BioSevia  (како и сите други органски основни ѓубрива) кои помагаат да се подобри апсорпцијата на минералите од растенијата! Погоден за примена во сите методи: почва, кокос, хидропоника.

 

Како да управувате со микроорганизмите во хидропонискиот систем?


Во водата, условите за живеење не се идеални затоа што нема буферен капацитет како кај почвата околу нив за да ги заштитат од драстични промени во температурата и рН. Тие, исто така, мора да бидат фиксирани и не можат да преживеат и да се размножуваат, во оваа средина. Тие треба да бидат силно оксидирани со голема влажност. (Ако е суво умираат.)


Има 2 начина да направите тоа:

  • На влажна подлога, како што се кокос влакна, минерална волна или перлит: едноставно додадете БМ директно на подлогата
  • На голи корени или керамитис од типот на супстрат: Користете BioFiltre кој ќе им даде на вашите микроорганизми вистинска средина за живот и развој..

 

Важна забелешка: Значителен пад на pH вредноста е аларм кој покажува дека голем број микроорганизми починале. Во овој случај, важно е да се најде причината, да се отстрани и да се замени со нов BM.

Стимулансите на коренот помагаат за побрз и подобар развој на кореновиот систем. Корените се најважните единици одговорни за апсорпција на хранливи материи и ги прикачуваат растенијата на почвата. Добар стимулатор на коренот ја одржува областа на коренот здрава и чиста во текот на целиот животен циклус.

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
BM (Bioponic Mix) - Trichoderma Harzanium (10g) - додаток за корен

Дозирање: 

10g/100L

 

Совет: Аплицирајте за да заживее градинарската почва на пролет пред копање или претходно садење, како и реставрација на стара кондензирана почва.

 

BM и SubCulture се два различни производи. SubCulture се користи за отстранување на патогените микроорганизми во кореновата зона и помага во разградувањето на органската материја во растворот. БМ се користи само за деградација на органската материја. Ако веќе користите Subculture, не треба да го користите БМ