Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ЃУБРИВА TERRA AQUATICA СТИМУЛАТОРИ ЗА РАСТ И ЦВЕТАЊЕ Ripen 500 ml - Стимулатор за крајот на цветањето

Ripen 500 ml - Стимулатор за крајот на цветањето

Цена: 430.00ден
  • Оценка: (0)
  • Код:
    466
  • Тежина:
    0.000 кг

Ripen е специјално создаден за да го забрза процесот на созревање и да го подобри КВАЛИТЕТОТ на приносот.

 

Ripen е мешавина од рафинирани минерални соли и буфери формулирани со прецизна формула која дава сигнал до растението дека неговиот развој е завршен. Растението реагира со забрзано созревање, зголемена содржина на активни супстанции, подобар квалитет на вкус и поголем принос, обезбедува растение со сите минерални соли што им се потребни во лесно сварлива форма. Во случај на претходна акумулација на нитрати и елементи во трагови, Ripen ги метаболизира овие остатоци, што го подобрува вкусот на културата.

 

Ripen дејствува на различни нивоа:

 

 

  • На растението му дава силен сигнал дека се приближува кон крајот на својот живот. Растението реагира со забрзување на процесот на созревање во последните напори за ширење на своите гени.

  • Го принудува растението да ја зајакне својата одбрана и со тоа да ја зголеми својата активност.

  • Ги внесува сите минерални соли што им се потребни на растенијата во форма која лесно се асимилира.

  • Во случај на претходна акумулација на нитрати или микроелементи, помага да се метаболизираат овие остатоци, што ќе го подобри вкусот на културата.

 

Својства:

 

 

  • На отворено, овозможува брзо да се собере културата пред да биде расипана од ладно и влажно време.

  • Внатре, помага да го усогласите крајот на циклусот со забрзување на созревањето на поспорите растенија.

  • Во случај на напад од габи или инсекти, ви овозможува да го забрзате природниот циклус и да добиете нешто од културата што инаку би била целосно изгубена.

  • Зголемува активност во лековити растенија. Кога одгледувате растение поради неговите лековити својства, оваа хранлива состојка е погодна за зголемување на концентрацијата во финалниот производ.

Стимулансите за раст и цветање обезбедуваат дополнителна доза на хранливи материи и елементи во трагови на основната храна (основно ѓубриво). Тие се важен дел од програма за исхрана затоа што ја надградуваат основата и затоа произведуваат одлични резултати што ги очекувате.

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

​Апликација:

 

За последните 10 дена од цветањето.

 

  • за хидропоника: 6 mL/L EC=1,8-2,2
  • за почва: 6 mL/L, аплицирајте пред наводнување

 

Ripen има кисела реакција, затоа проверете ја pH вредноста на растворот. (5,5-6,5) NPK 0/6/5

Нови продукти

Најпродавани