Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ОСВЕТЛУВАЊЕ ЛАМПИ ЛАМПИ ЗА ЦВЕТАЊЕ Philips Master - GREEN POWER 600W - натриумова сијалица за фазата на цветање

Philips Master - GREEN POWER 600W - натриумова сијалица за фазата на цветање

Цена: 4,320.00ден
 • Код:
  433
 • Тежина:
  0.300 кг

Целата серија на Greenpower на Philips, е идеална за периодот на цветање и се одликува со највисоки светлосни придобивки преку (PAR - фотосинтетичко активно зрачење) во својата класа.

Се вклучува со соодветна пригушница-баласт за таа јачина на сијалици; да се постави најмалку 60 см од врвовите на растенијата ;

 

 •  Е40 ;
 • Специјално оптимизирана за цветање ;
 • Ефективност: 147 Lm/W ;
 • Реална моќност: 605W ;
 • Струја низ сијалицата: 6.3А ;
 • Напон: 107V ;
 • Пренос на бои: 88 000 Lm ;
 • живот: 24000 часа ;
 • цветна температура: 2100K ;

 

 

Растот, плодовите, издржливоста, па дури и времето на цветање на растенијата се целосно зависни од светлината што ја добиваат. Квалитетот и интензитетот на светлината како и времетраењето на осветлувањето се исклучително важни! Изградбата на правилен систем на осветлување ќе ви гарантира одлични резултати!

HPS сијалиците даваат црвена светлина која помага во производството во фазата на цветање!

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Philips Master - GREEN POWER 600W - натриумова сијалица за фазата на цветање

Користете ја сијалицата со компатибилна електрична опрема односно пригушници-баласти. Користете само баласти одобрени од страна на CSA и UL.  Избегнете директен контакт со дожд или снег за да избегнете кршење заради промена на температурата. Наместете ја сијалицата цврсто, но без прекумерна сила на држачот за да ги намалите вибрациите. Не користете прекумерна сила за да изегнете кршење на сијалицата. Ова е сијалица со вакумна изолација и лесно може да пукне. Заменете ја сијалицата ако е изгребена, испукана или оштетена. Заменете ја сијалицата на крајот на нејзиниот животен циклус. 

 

Сијалицата е покриена со гаранција за дефект во период од една година од денот на купувањето. Во овој период сијалицата може да се врати на продавачот со доказ за купување (фискална сметка). Ако се најде дефект тој ќе се санира или замени. Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на сијалицата, случајно оштетување, поправка од страна на неовластени лица.

Нови продукти