Јазик &
MK /
Јазик
0
Јазик &
MK /
Јазик
  •      
Дома ЃУБРИВА TERRA AQUATICA Diamond Nectar/Fulvic 10L - стимулатор за раст и цвет

Diamond Nectar/Fulvic 10L - стимулатор за раст и цвет

Цена: 10,600.00ден
  • Код:
    3819
  • Тежина:
    5.500 кг

Мешавина од органски хумински и фулвични киселини, Fulvic ја забрзува апсорпцијата на хранливите материи во корените на растенијата преку природен процес наречен минерална хелација.

Исклучителен екстракт од фулвична и хумична киселина, Fulvic е комбинација од уникатни извори на леонардит, обезбедувајќи највисока разновидност на биоактивни, растителни соединенија кои го поддржуваат растот на растенијата.

Хумичните киселини помагаат во движењето на неподвижните и молекуларно тешките минерали и ги транспортираат до растителните ткива за побрз раст и повисоки приноси. Fulvic е изведен од леонардит со висок профил на хумински киселини и има pH пуфер во опсегот за оптимален раст на растенијата. Може да се користи со сите методи на растенија - почва, кокосови мешавини и хидропоника.

 

Стимулаторите на растот и цветањето обезбедуваат дополнителна доза на хранливи материи и елементи во трагови на основната храна (основното ѓубриво). Тие се важен дел од програмата за исхрана бидејќи ја надградуваат основата и благодарение на тоа ги добивате одличните резултати што ги очекувате.
 

Направени од класа на фармацевтски минерали, General Hydroponics се најбалансираните ѓубрива за пуфер со pH на располагање. Тие формираат целосни и избалансирани хранливи раствори за правилна исхрана на растенијата, создавајќи силни енергични растенија, богати со големи здрави цветови и подобрени приноси.

Ја подобрува апсорпцијата и искористувањето на хранливите материи и минералите во одгледувањето на растенијата.
Ги пренесува хранливите материи до сите делови на растението: корени, стебла, лисја, цвеќиња и плодови.
На производителите им дава придобивки од природните органски масти во течна форма.
Во хидропониката и одгледувањето без почва, помага да се создаде средина блиска до почвените услови.

Дијамантскиот нектар не е ѓубриво. Тоа е додаток кој треба да се користи во комбинација со основните ѓубрива. Во комбинација со стандардната програма GHE, тоа резултира со поранешни жетви, поздрави растенија, отпорност на болести и подобрен вкус, арома, есенцијални масла, плус значително повисоки приноси.

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

- За хидропоника и одгледување без земја - помага да се создадат услови слични на оние во почвата.

- 2-3 mL / L во сите фази од сезоната на растење