Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ЃУБРИВА PLAGRON ОСНОВНИ ЃУБРИВА Plagron Alga Bloom 1L органско ѓубриво за цветање

Plagron Alga Bloom 1L органско ѓубриво за цветање

Цена: 1,020.00ден
 • Код:
  380
 • Тежина:
  1.150 кг

Alga-Bloom е извлечен и создаден од морски алги основно органско ѓубриво, применлив во фазата на цветање на растението.

Тој содржи прецизен балансиран сооднос на азот,фосфор и калиум,кои се апсорбираат директно од растението и го оптимизираат растењето на природна основа. Благодарение на користењето на Alga Bloom, ќе имате здрави и силни растенија и изобилно и моќно цветање. Alga Bloom е специјално создаден за одгледување во почва или кокосови влакна.

 • Азотот осигурува рамномерен и оптимален раст

 • Фосфорот го подобрува кореновиот развој и го потпомага цветањето

 • Калиумот е одговорен за транспортирањето на хранливите материи и ја зголемува целосната одржливост на растението

Без разлика дали одгледувате во почва, кокос или хидро, ние често земаме здрави хранливи состојки здраво за готово, а најмногу се фокусираме на производи како што се PK стимуланси, засилувачи и додатоци. Но, основната хранлива материја е основата што ја бара вашето растение во раните фази од својот живот - па затоа веројатно заслужува поголемо внимание отколку што ние му даваме.

Што се основните ѓубрива?
 

На растенијата им треба многу различни работи за да растат: светлина, воздух, вода и храна. Кога станува збор за исхраната, исто како и луѓето, на растенијата им треба „урамнотежена диета“. Ова подразбира правилно избалансирано ѓубриво што ги содржи сите основни елементи за раст, познати како основни ѓубрива, кои претставуваат цврста основа за здрав раст на растенијата. Сите видови стимуланси можат да се додадат во циклусот на растење, но вашите основни хранливи материи се градежните елементи за здрави здрави растенија.

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Plagron Alga Bloom 1L органско ѓубриво за цветање

Апликација:

Добро протресете пред употреба. Додадете не повеќе од 4 ml Alga Bloom на 1 литар вода (1: 250). Користете го овој раствор секој пат кога ќе ги наводнувате растенијата за време на цветната фаза.

Состав:

Екстракти од вода, цвекло, аминокиселини и алги.

Органско ѓубриво NPK (3-2-5). 5,6% вкупен азот (N), од кои 5,6% органски врзан азот, 12% растворлив во вода фосфор пентоксид (P2O5), 10,4% растворлив во вода калиум оксид (K2O).

Складирање:

Транспортирајте во исправена положба и чувајте го во темница. Температура на чување: 0 - 30 ° С.

По растворањето во вода, растворот е стабилен до 24 часа.

Нови продукти