Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ЃУБРИВА PLAGRON СТИМУЛАТОРИ ЗА РАСТ И ЦВЕТАЊЕ Pure Enzym 500 ml - ензимски додаток

Pure Enzym 500 ml - ензимски додаток

Цена: 1,040.00ден
  • Код:
    377
  • Тежина:
    0.300 кг

Pure Enzym е составен од високо специјализирани протеински молекули.

 

Протеинските молекули се произведени од бактерии и габички, кои дествуваат како забрзувач(катализатор) на безброј биохимиски процеси, кои се случуваат во рамките на кореновиот систем на растенијата и на самите нив. Тоа ќе помогне на младите растенија да осигураат еден одличен коренов систем, многу побрзо и ќе им дозволи да растат и да бидат силни и здрави. Pure Enzym  е револуционерен подобрувач на почвата, на база на природни ензими.

Го забрзува и потпомага целосното разградување на веќе исушените растителни делови и нивното претворање во хранливи елементи, квалитетно го подобрува составот на почвата. Pure Enzym потпомага и ја зголемува размената на кислородот на растението. Го намалува ризикот од заболувања.

Што се ензимите и зошто се важни?
Ензимите се протеински молекули кои дејствуваат како катализатори во метаболизмот, за секоја задача постои посебен вид на ензим.Ензимите се мали независни елементи, тие:

- Дејствувајте самостојно, без оглед на клетките, вклучително и екстракти.

- Тие остануваат непроменети долго време и нивната функција може да се повтори неколку пати се додека не се исцрпат.

- Старите ќелии се отстрануваат и се заменуваат со нови.

- Гниените делови на растението трошат кислород, па затоа е важно да ги отстраните од растението. Ензимите ги разградуваат овие гниени делови за да формираат финален производ кој е дополнителна коренска храна (декстроза)

 

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Pure Enzym 500 ml - ензимски додаток

Дозирање:

Додајте 1 ml Pure Enzym на 1 литар вода (1:1 000).

Користете од растворот секој пат при поливање, до четвртата седмица од фазата на цветање.

 Расклатете го добро пред употреба!

Да се чува на темно место. Возможно е да ги дразни очите и кожата.