Јазик &
MK /
Јазик
0
Јазик &
MK /
Јазик
  •      
Дома КЛОНИРАЊЕ/ВКОРЕНУВАЊЕ СРЕДИНИ ЗА 'РТЕЊЕ/КЛОНИРАЊЕ Jiffy 41mm Пелети 100 бр - кокос пелети за 'ртење

Jiffy 41mm Пелети 100 бр - кокос пелети за 'ртење

Цена: 600.00ден
  • Код:
    32
  • Тежина:
    0.500 кг

Тресет блокови за семиња и семенска кулота

 

Практичен и безбеден супстрат за ртење на семето и искоренување на сечи (клонови). Кога се наводнуваат, тие се бабрат и се подготвени за употреба. Блоковите се засилени со биоразградлив облик на хартија кој ги држи се додека корените лесно можат да навлезат низ него.

 

Инструкции:

 

Наполнете го садот со 2 и пол сантиметри вода. Купите ќе ја апсорбираат целата влажност и ќе се прошират до нивната висина од околу 7-8 сантиметри. Ова може да ги земе пелетите од 30 до 60 минути за целосно да ја апсорбира водата, а во суви услови може да бараат повеќе вода за целосно хидрирање. Ако вишокот на вода остане во садот, истурете ја пред садењето на семето.

 

 

 

Одгледување

 

По хидратацијата, пелетите ја вршат функцијата на сад полн со земја. Семето се сее на точната длабочина на врвот на пелетите, обично со две семиња засадени во секоја топче, ако едно од семето не успее да прорти. Затоа, обложување на пелетите со слој од најлон ја задржува влагата за време на ртење, па пелетите не бараат дополнително напојување додека семето не прорти. Откако ќе бидат прикажани садници, најлонот се отстранува и растенијата бараат само основна грижа да продолжат да растат добро.

 

 

 

Грижа за садниците

 

Повеќето садници во одгледувањето во внатрешноста бараат шест до осум часа сончева светлина, па ставете ги во близина на прозорецот. Мешавината на тресет во пелетите ја одржува влагата добро, но растенијата треба да се напојат кога површината на пелетата почнува да се исуши. Во садот истурете 2 и пол сантиметри вода, што ќе им овозможи на пелетите да ја апсорбираат количината на влага што им е потребна. Откако површината на топчето ќе стане влажна, преостанатата вода се истура од тавата. Jiffy пелетите содржат ѓубриво за да ги нахранат садовите додека не се засадат, така што нема потреба од дополнително додавање ѓубриво.

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.